Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Propulsion. Arkivbild.

Propulsion tog fjärde raka i Boden

I Elitloppet hade Propulsion en sämre dag. Han blev visserligen fyra men allt stod inte rätt till med världsstjärnan. På lördagen var åttaåringen tillbaka som storloppsvinnare igen när han tog hem Norrbottens stora pris i Boden – för fjärde gången i rad.

Propulsion kom till Boden efter tre raka segrar i Norrlands största travlopp. Det fanns ett litet frågetecken om formen efter den klena insatsen i Elitloppet.

- Det var lite spänt i kväll, det ska erkännas. ”Proppen” hade en för hög puls efter Elitloppet och han var inte sig lik på Solvalla. Det är klart att man funderar efteråt om anledningen, men vi har haft lite infektioner i stallet och kanske drabbade det även honom. Men nu tystade han alla och det var verkligen skitkul. Jag tror det blir svårt för någon häst i framtiden att ta fyra raka segrar, sade tränaren Daniel Redén.

Propulsion brukar få göra grovjobbet ute i spåren, men nu kunde Örjan Kihlström glida till spets redan på första långsidan.

"Bättre kick"

- Jag kommer inte ihåg när han gick i ledningen senast, men skönt att ”Proppen” fick ett sådant snällt lopp i kväll. Jag kände innan loppet att det var bättre kick i steget nu och han vann väldigt lätt. Det fanns gott om krafter kvar, sade Kihlström.

Det stora hemmahoppet Makethemark hamnade utvändigt om Propulsion och Ulf Ohlsson körde bara för andrapriset.

Propulsion är inne på sin sista tävlingssäsong. Tidigare år har han startat i Årjäng och Jägersro under sommaren.

Ove Lindqvist var glödhet i midnattssolen i Boden.

Han vann den första V75-avdelningen med Quito Lane efter ledning från start till mål. Hästen tränas av Robert Bergh, som var främste utmanare bakom nyförvärvet Macelleria. Den sistnämnde travade utvändigt om stallkamraten, närmade sig på upploppet men Quito Lane höll undan med ett huvud tillgodo.

"Enklare då"

I kallblodsloppet gjorde Ove Lindqvist allt rätt bakom Pave Faks. När tempot var lågt körde han fram utvändigt om ledande Guli Rubin. Samtidigt hade han koll på favoriten Joker CK som var placerad i rygg på ledaren.

- Ja, det stämde bra där. Jag körde mot Joker CK i sista kurvan eftersom jag var rätt säker på att slå ledaren. Pave Faks är väldigt stark och går alltid ända hem. I kväll kändes han väldigt fin. Kul också att få köra så bra hästar, det är betydligt enklare då, sade Lindqvist.

Det blev ytterligare en seger för Robert Bergh som spårade V75-5 från start till mål med Noble Amok.