Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarbys målvakt Johan Wiland.

Publiken hyllade Wiland: "Tacksam"

Johan Wiland fick stående ovationer när han kom tillbaka till Malmö.

Målvakten Johan Wiland lämnade Malmö FF i somras och flyttade till Stockholm eftersom hans familj bor där. Nu var Hammarbyspelaren tillbaka för att möta sin gamla klubb på sin gamla hemmaborg. Inför matchen fick han ta emot blommor av MFF:s lagkapten Markus Rosenberg och han fick stående ovationer av publiken.

- Det är fantastiskt kul att känna att man har gjort något bra när man har varit här. Det är ju en jättefin gest och jag är tacksam över det. Med det sagt är jag ju Hammarbys spelare nu och det är det som är det viktigaste just nu, säger Johan Wiland efter 0–4-förlusten.

Målvakten kom till MFF sommaren 2015 och fick uppleva Champions League-spel och SM-guld (2016) med skåningarna. Med 16 allsvenska matcher för klubben denna säsong lär det bli ytterligare ett SM-tecken om MFF går hela vägen i år.

- Ja, de säger det. Men som sagt är jag Hammarbys spelare och gör allt för Hammarby just nu, säger Wiland.

Även Jiloan Hamad var tillbaka i Malmö för första gången på tre och ett halvt år.

- Det är klart att det var speciellt. Jag hade sex bra år här i Malmö och många fina minnen. Klart att det är annorlunda att komma tillbaka med ett annat lag, men livet går vidare, säger Hamad, som vände hem till Sverige efter en period i Hoffenheim och Standard Liége.

Någon vidare återkomst spelmässigt blev det dock inte för Hamad och Wiland. MFF var klassen bättre, anser tränaren Jakob Michelsen.

- Malmö visade vilket bra lag det är. De var bättre i alla aspekter av spelet, säger Michelsen.