Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det svenska fotbollslandslaget under gårdagens träning på matcharenan New York Stadium i Rotherham.

Publikfest väntar Sverige: "Det blir häftigt"

Biljetterna är slutsålda, krigsoffer ska hedras och lagkaptenen ska hyllas. England tar emot Sverige, och det är mer än bara en vanlig fotbollslandskamp.

Två VM-klara lag avslutar i dag landslagssäsongen med en träningsmatch i Rotherham. För Sverige blir världstrean England på bortaplan en tuff utmaning och en viktig värdemätare inför nästa år.

- Jag tror att det blir vår tuffaste utmaning hittills. Det visade de med sin laguttagning mot Österrike senast, de kommer att komma med bättre spelare nu. Det blir nog i princip en helt ny startelva, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Årsdag för vapenvila

England vann med 3–0 borta mot Österrike i torsdags trots att de flesta ordinarie spelare vilade. Mot Sverige lär förbundskapten Phil Neville ställa upp med ett betydligt mer slagkraftigt lag. Bland annat stod lagkaptenen Stephanie Houghton över mot Österrike, för att få göra sin 100:e landskamp på hemmaplan.

Dessutom är det i dag årsdagen av Stilleståndsdagen 1918, då första världskrigets vapen tystnade, och England hedrar därför de som stupade i kriget.

- Det är utsålt och Steph Houghton ska spela sin 100:e match, så det kommer att bli en oerhört viktig match för dem. Det blir mer som en tävlingslandskamp än en träningslandskamp. Det är en enormt vacker arena och planen är så bra att man skulle kunna spela golf på den, säger Peter Gerhardsson.

Samuelsson tillbaka

En som ser extra mycket fram emot matchen är Jessica Samuelsson. Om hon får starta blir det hennes första landskamp sedan hon drog på sig en svår fotskada i VM-kvalet mot Ungern förra hösten.

- Det har varit tufft, men det är kul att äntligen vara tillbaka. Det vore jättekul att få spela. Särskilt med den här inramningen. Den här arenan är så kompakt och om den blir fullsatt blir det ett jäkla drag. Det kommer att bli häftigt, säger Jessica Samuelsson.

England–Sverige sparkar igång klockan 14.30, svensk tid.