Publikskandal mellan Öster och Landskrona

|

Mötet i superettan mellan hemmalaget Öster och Landskrona fick efter halva matchen avbrytas – flera gånger, skriver Smålandsposten. Efter fem minuter, mitt i ett Österanfall, kastade bortalagets supportrar in en annan boll på planen varpå domaren tvingades blåsa av spelet. När det sedan 15 minuter senare upptäcktes att Landskronas supportrar hade lagt beslag på ännu en boll avbröts matchen fram till dess att bollen hade lämnats tillbaka.

Direkt i den andra halvleken, vid ställningen 2–0 till Öster, gick en smällare av vid bortasektionen. Domaren blåste av direkt och kallade tillbaka spelarna till omklädningsrummen.

Drygt timmen efter knallskottet eskorterades bortasupportrarna bort från läktaren, och matchen återupptogs runt 16.20.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada samt brott mot ordningslag. Ingen är i nuläget frihetsberövad.

- Jag kan bara prata för polisens del. Vi har hjälpt och sett till att utrymningen har gått lugnt till. Nu har polisen i uppgift att utreda de här två brottsmisstankarna och eventuellt kunna frihetsberöva och identifiera den eller de som har kastat, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisregion Syd.