Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matt Bailey gjorde ett av Moras mål i 3–0-segern hemma mot Frölunda. Arkivbild.

Rönnberg förstår jubelscenerna i Mora

Vilka jubelscener det blev i Mora efter hemmasegern mot Frölunda med 3–0. Moraspelarna kom ut på ut på isen och tokhyllades av publiken, som om laget vunnit SM-guld eller säkrat nytt SHL-kontrakt.

Samtidigt stod Moras tränare, Mats Lusth bredvid och strålade som en sol:

- I dag var det som att bryta en förbannelse. Klart att grabbarna då är glada. Det påverkar hela laget.

Han fortsätter:

- Nu är den jäkla skitnovember över, då vi har spelat bra men inte fått utdelning. Nu studsade pucken rätt för oss. Detta var ett perfekt sätt att börja december på. 

Ursinnig start

Frölunda öppnade ursinnigt och tokpressade Mora. Det såg ut att bli en mardröm för bottenlaget Mora, som inför matchen bara hade vunnit en av de senaste tio matcherna och tagit tre av 30 poäng.

Men efter 3.35 vände allt. På Moras första skott på mål gjorde Kevin Gagne 1–0. Tala om drömcomeback från fem matchers skadefrånvaro. Dessutom presterade han ett imponerande backspel resten av matchen

Bara 2.50 senare gjorde Matt Bailey 2–0 för Mora. Frölunda lyfte sig i andra perioden och pressade Mora, men gjorde inga mål. I slutronden spelade Mora klokt och fixade säsongens första trepoängare på hemmais.

Efter matchen var Roger Rönnberg inte nöjd:

- Vi spelade bra i tre av 60 minuter. Jag är ganska missnöjd.

Han kunde inte se det positiva i det tryck som Frölunda skapade i andra perioden.

- Vi spelar inte i systemet tillsammans och vi har ett powerplay som är väldigt runt och lägger bort lägen. Vi måste hitta ett sätt att bli rakare.

Kräftgång för Frölunda

Roger Rönnberg förklarar sedan varför Frölunda nu går kräftgång i serien:

- Vi gör inga mål. Det är enda skillnaden mot tidigare. Det gör att vi hamnar i jobbiga lägen och får jobba bakifrån i matcherna. I dag blev vi stressade när Mora gjorde sina mål. Vi överkämpade och gick ifrån vår struktur.

Samtidigt var detta en av Mats Lusth bästa hockeydagar på jobbet:

- Detta är fjärde matchen som vi har gjort en grym prestation. I de tre tidigare matcherna har det varit stolpe ut. Det har uppstått en frustration bland spelarna, som tänkt: När f-n ska det vända? När ska vi få enklare mål? I dag gick första pucken i mål och det kändes som vi bröt förbannelsen.

Han fortsätter:

- Nu gäller det att vi håller i detta och vinner tre-fyra matcher i rad. Då blir det effekt i tabellen.

Samtidigt var detta en dyrköpt seger för Mora. Den viktige Spencer Abbot fick i andra perioden lämna matchen efter en hård tackling mot sargen av Frölundas Gustav Lindström. Upprört i Mora, men i C More kommenterade Gustav Lindström tacklingen:

- Den är bra. Jag var före honom.

Samtidigt ger Mats Lusth beskedet:

- Jag vet inte hur det är med honom. Hoppas bara han kommer tillbaka snart.

Det mest positiva i Mora var stormatchen av målvakten Janne Juvonen. Han räddade Mora i andra perioden. Hans form är viktig för laget eftersom ingen vet när Christian Engstrand, den ordinarie förstemålvakten, kommer tillbaka.

- Han har börjat träna lätt, men jag vet inte mer, säger Mats Lusth.