Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF-tränaren Uwe Rösler. Arkivbild.

Rösler: "Gör vi ett mål kan allting hända"

Malmö FF laddar för ett mirakel mot Premier League-laget Chelsea. Skåningarna ska försöka vända ett 1–2-underläge på Stamford Bridge i London.

Malmö FF har gjort sin sista träning på svensk mark inför torsdagens retur mot Chelsea i Europa League. Under tisdagen har spelarna ledigt. På onsdag lyfter planet mot London.

- Spelarna har varit i gång sju dagar i rad och jag tror att det är bra för alla med en ledig dag. Vissa spelare har återhämtat sig i dag, andra har tränat. Med en ledig dag kommer alla med ett leende på läpparna och reser till Stamford Bridge, säger tränaren Uwe Rösler under en pressträff på Stadion i Malmö.

Illa ute mot Degerfors

Utgångsläget är tufft efter torsdagens 1–2-förlust hemma i Skåne. Malmö måste vinna returen med två måls marginal eller med uddamålet under förutsättning att MFF gör tre eller fler mål. Vid 2–1 till MFF väntar förlängning.

- Vi kan göra mål där och gör vi ett mål kan allting hända, säger Rösler.

Under söndagen fick MFF kriga för segern mot superettanlaget Degerfors i Svenska cupen-premiären. Först i den 81:e minuten satte Romain Gall segermålet fram till 3–2 och målvakten Johan Dahlin tvingades till flera jätteräddningar under matchen.

- Jag vet inte hur många gånger han (Dahlin) räddade oss, speciellt i början och även i andra halvlek. Han svarade för en fantastisk prestation. Han var en matchvinnare för oss, liksom Romain Gall, säger Rösler.

Roterade i laget

Från startelvan mot Chelsea var endast Dahlin, mittbacken Lasse Nielsen och anfallaren Marcus Antonsson med från start mot Degerfors. I andra halvlek byttes Anders Christiansen och Fouad Bachirou in på innermittfältet och i slutet kom även lagkaptenen Markus Rosenberg in.

Anfallaren Guillermo Molins och mittbacken Franz Brorsson missar troligtvis även returen mot Chelsea. Molins har känningar i baksida lår och Brorsson har en infektion i kroppen.

- Det blir bättre och bättre för Franz, men man utreder fortfarande vad det kan bero på, säger Jesper Robertsson, MFF:s fysioterapeut.