Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler vill att Stadion ska gunga under torsdagskvällens Europa League-möte med Genk.

Rösler hoppas på publikens stöd mot Genk

Uwe Rösler vet att det krävs en exceptionell insats mot Genk i Europa League. Och Malmö FF:s tränare tror sig veta hur spelarna ska nå den nivån.

Tränaren Uwe Rösler vill inte dela med sig av några taktiska tankar inför Malmö FF:s hemmamatch mot belgiska Genk i Europa League.

Men han bjuder på ett minne från bortamatchen.

- Jag kom ihåg när vi flög hem från Genk och allt spelarna pratade om var att i hemmamatchen ska de få se det riktiga Malmö, säger han på presskonferensen inför drabbningen.

- När de har tränat har jag också haft den känslan, att de vill visa att de är bättre än vad de visade i matchen i Genk.

"Exceptionell insats"

Utifrån minnesbilden förmedlar han sedan vad som behövs av alla – spelare som åskådare – som kommer vara på Stadion under torsdagskvällen.

- Vi behöver en exceptionell insats av vårt lag och vi behöver att Stadion gungar, för det ger oss ytterligare fem procent. Det är vår sista hemmamatch för året och jag är säker på att det kommer var utsålt. Stadion måste gunga, den måste gunga. Symbiosen måste vara optimal för att skapa historia.

Sören Rieks:

- Ju mer folk som kommer till matchen desto bättre är det för oss. Vi är ett annat lag när arenan är vid liv, när det sjungs och hejas. Det kommer vara en stor hjälp om vi kan få det.

"Bra möjligheter"

Mittfältaren minns mötet i Genk som en tuff, jobbig match. Men 0–2-förlusten gav även MFF-spelaren känslan av att ett bättre presspel och tidiga återerövringar kan bli lyckosamt mot den belgiska ligaledaren.

- Tittar man på gruppen så har vi bra möjligheter, som jag ser det. Det krävs säkert tre poäng om vi ska ta oss vidare, och det tror vi att vi kan lyckas med, säger han.

Rösler:

- De kommer att ge oss chanser att kontra. Det såg vi i andra halvlek, då hade vi ytor att spela, ytor att kontra. De senaste två månader har de släppt in 16 mål, 38 procent har varit på kontringar. Det säger en hel del.

Genk toppar grupp I på sju poäng efter fyra matcher, men samtliga lag, MFF, Sarpsborg och Besiktas, har fortfarande möjlighet att ta en av de två toppositionerna för att få spela vidare i turneringen.