Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Isak Pettersson, strålande i IFK Norrköpings mål.

Rösler hyllade Norrköpings unge målvakt

Årets målvakt i allsvenskan? Isak Pettersson, 21, gör sin första säsong med IFK Norrköping och den kan sluta hur bra som helst. För honom. För laget.

Pettersson, värvad från Halmstads BK förra hösten, har varit given mellan stolparna i det Norrköping som nu bara är tre poäng bakom AIK i guldjakten. Han har konkurrerat ut David Mitov Nilsson och mot Malmö FF visade Pettersson på nytt varför.

Och varför han är en av landets mest lovande unga målvakter.

Efteråt hyllades han av fansen vid Curva Nordahl – och av Malmö FF:s tyske tränare Uwe Rösler på presskonferensen.

- Deras målvakt gjorde ett fantastiskt jobb. Grattis till honom och en strålande insats, sade Rösler.

Hyllar laginsatsen

Pettersson stod i vägen för allt utom Marcus Antonssons säkert placerade straff som gav de regerande mästarna 1–1.

Själv minns han inte mycket – och tonar ned sin roll i 3–1-segern som kan ha spelat bort Malmö FF från guldstriden och samtidigt banade väg för en kamp mellan Norrköping och AIK om Lennart Johanssons pokal.

TT: Hur graderar du den här insatsen i din korta allsvenska karriär?

- Superkul, men det viktiga är att vi tar tre poäng mot ett starkt Malmö och gör tre mål inför en stor publik och härlig inramning.

TT: Du gör några matchavgörande räddningar i slutet?

- Ja, men jag kommer knappt ihåg dem. Samtidigt ska vi inte glömma bort alla skott som blockeras av de tre (Lars Krogh Gerson, Andreas Johansson och Henrik Castegren) framför mig. Jag kan inte stå här och slå mig för bröstet utan det var hela laget bakom segern. Vi ger varandra sån energi, från mig upp till Kalle (Holmberg).

Nytt gult kort

Trots segern var Malmö det spelförande laget, efter pausen var pressen konstant mot Petterssons mål – men annars offensivglada IFK Norrköping visade att det också finns starka defensiva kvalitéer i managern Jens Gustafssons lagbygge.

- Malmö är starka, de löper som satan, men vi gjorde det bra och höll dem borta från många målchanser, säger Pettersson.

Tre poäng, matchens lirare men också varnad. Isak Pettersson fick säsongens andra gula kort, ännu en gång för maskning.

En varning till och han stängs av en match.

- Jag köper den mot AIK, då tog jag för lång tid på mig. Nu var det ett byte, han (domaren Bojan Pandzic) blåser och jag går med bollen till linjen. Då får jag plötsligt en varning. Jag får passa mig, eftersom jag fick ett gult kort var det inte bra av mig.

- Jag får ta på mig det och skärpa till mig, säger Pettersson.