Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s Markus Rosenberg jublar tillsammans med Arnór Traustason efter att han satt 2–0 på straff hemma mot Besiktas i Europa League.

Rösler: Rosenberg kan inte pensionera sig

Malmö FF välte storklubben Besiktas i Europa League. Då vill inte tränaren Uwe Rösler att lagkaptenen Markus Rosenberg ska pensionera sig.

Den tyske Malmö FF-tränaren Uwe Rösler hyllade sin lagkapten efter 2–0-segern hemma mot Besiktas i Europa League.

- Markus Rosenberg höjer sig nivå en sådana här kvällar. Det är otroligt. Han kan inte pensionera sig. Snälla, prata med honom om det, sade Uwe Rösler till Eurosport.

"Spelar fin europeisk fotboll"

Rosenberg, som är inne på sin sista säsong, bara skrattar åt Röslers uttalande när han möter presskåren efter matchen.

- Jag svarar väl att jag njuter otroligt mycket efter en sådan här kväll. Det känns bra. Det kändes bra över 90 minuter. Jag känner mig stark och jag tycker att laget spelar en fin europeisk fotboll jämfört med vad vi gjorde i första gruppspelsmatchen.

Segern ger runt 5,6 miljoner kronor till MFF och ett bra utgångsläge för att utmana om att gå vidare. Samtliga lag i grupp I står nu på tre poäng efter att norska Sarpsborg skrällt hemma mot Genk, som slog MFF med 2–0 i Europa League-premiären.

- På ett sätt hade det kanske varit bra om ett lag hade tagit fullt i stället, men det är inget man kan påverka. Jag är ganska nöjd med tre poäng efter de två inledande matcherna, säger Rosenberg.

Skriver på korttidskontrakt?

Frågan har lyfts förut: om MFF går vidare från gruppen och spelar sextondelsfinal efter nyår – skriver Rosenberg i ett sådant läge på ett korttidskontrakt för spel i Europa League?

- Det får vi ta när vi börjar närma oss. Alla andra år har vi haft tre poäng tidigt (2014 och 2015 i Champions League) och slutat på tre poäng. Nu är det viktigt att vi tar fler poäng, säger 36-åringen, som satte 2–0 på straff mot Besiktas.

Klart är att Rosenberg njuter extra under Europamatcherna.

- Det är klart, de är roliga. Kvällsmatcher med dagg i gräset och man kommer ut med den här stämningen. Man möter ett stjärnspäckat lag där man känner att man har allt att vinna, säger han.