Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler under presskonferensen inför MFF:s möte med Chelsea i 16-delsfinalen av Europa League.

Rösler: "Vi måste vara modiga"

Malmö FF-tränaren Uwe Rösler har skrällt mot Premier League-jättar tidigare. Han vet vad som krävs för att skåningarna ska kunna skaka om Chelsea i Europa League.

Oddsen är emot oss och det vet vi, säger Malmö FF-tränaren Uwe Rösler på presskonferensen inför torsdagens 16-delsfinal av Europa League hemma mot världslaget Chelsea.

- Det är verkligheten, men vem trodde att Leicester skulle vinna Premier League (2016)? Allt kan hända i fotboll, säger Rösler.

Nära att nå final i FA-cupen

Han ser inte mötet med Londonklubben som matchen i sitt liv som tränare. Då lyfter han i stället fram när han som tränare för Championshipklubben Wigan slog Manchester City (2–1) – där Rösler hade en framgångsrik spelarkarriär – i FA-cupen 2014 eller när laget senare i cupen samma år pressade Arsenal i semifinalen och åkte ut efter straffläggning. Dessutom var hans Brentford – då i den engelska tredjedivisionen – nära att skrälla mot just Chelsea i FA-cupen 2013. Londonklubben kvitterade dock till 2–2 sju minuter före full tid och vann sedan omspelet med 4–0. Lärdomarna om hur storklubbar kan skakas om försöker han nu föra över till MFF-spelarna.

- Vi måste vara modiga och vi måste förmedla det budskapet till spelarna – speciellt när vi spelar hemma, säger han.

Han lyfter fram vikten av att få hjälp av ett utsålt Stadion – 20 500 åskådare – på torsdagskvällen.

- Det kommer bli väldigt, väldigt svårt, men det är hemmaplan och Stadion kommer att koka. Alla har sett fram mot matchen och alla har pratat om den i veckor.

"Inte visa någon respekt"

Ska MFF ha någon chans att vinna mötet med Chelsea över två matcher krävs ett bra resultat redan i Malmö. Returen i London spelas på torsdag nästan vecka.

- Inställningen måste vara att inte visa någon respekt. Vi måste vara aggressiva med och utan boll. Alla, inkluderat oss tränare, vill känna efter matchen att vi gjorde allt vad vi kunde vad gäller förberedelser, utförande och att vi var modiga. Om vi kan göra det är jag säker på att vi får med oss ett bra resultat. Jag litar på mina spelare, säger Uwe Rösler.

Malmö får klara sig utan två spelare mot Chelsea. Anfallaren Guillermo Molins har känningar i ett lår och mittbacken Franz Brorsson stoppas från spel på grund av problem med en magmuskel.