Carolinas målvakt Scott Darling försöker rädda ett skott på mål från Torontos Dominic Moore.

Rask och Lindholm målgörare mot Toronto

Elias Lindholm och Victor Rask gjorde ett mål var när deras Carolina vann med 6–3 mot Toronto i NHL-ishockeyn. Målen var båda spelarnas andra för säsongen.

|

Lindholms mål kom i slutet av första perioden, som slutade 3–1. Toronto hämtade sedan upp underläget i början av andra perioden, till 3–3 efter drygt sju minuter, men Victor Rasks 4–3-mål satte stopp för motståndarlagets framgångar.

- Självklart vill man inte ge upp ledningen, men vi visade motståndskraft och karaktär. Det var ett stort mål av "Rasky" och vi kunde fortsätta bygga vidare på det, säger lagkamraten Josh Jooris efter matchen, enligt nhl.com.

Han säger att det inte är lätt på bortais mot ett lag som Toronto.

- När allt gick deras väg fick vi inte panik, och vi fick några mål till.

"Liknande spel"

Jooris hyllar även svenskarna Marcus Krüger och Joakim Nordström.

- Jag tror att mitt spel gynnas av deras. Vi har liknande spel alla tre.

Nordström noterades för assist till Jooris 1–0-mål och Victor Rask skickade en målgivande passning till 2–0-målet som Teuvo Teräväinen satte i första perioden.

Floridas Radim Vrbata gjorde hattrick, och hans lagkamrat Jevgenij Dadonov gjorde två mål, i matchen mot Anaheim som slutade 8–3.

Poäng igen mot Montreal

För en vecka sedan gjorde Los Angeles-forwarden Adrian Kempe tre mål och en assist mot Montreal och i nattens bortamöte i Montreal blev det två nya poäng (ett mål och en assist) i 4–0-matchen. Han trivs verkligen mot Montreal.

- Jag tror att det mer handlar om att mitt spel rullar på nu och jag agerar med mycket självförtroende och får utdelning, säger Kempe till Expressen.

Han har därmed gjort nio poäng i de sex senaste matcherna.

Ottawas stjärnback Erik Karlsson svarade för två assistpoäng i 5–4-matchen mot Philadelphia. Han har gjort åtta poäng i de fyra matcherna som han spelat efter att ha kommit tillbaka efter fotskadan.

- Men det känns bara okej ännu. Jag är inte helt återställd ännu, det kan bli bättre, säger han till Aftonbladet.