Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Björn Goop och Readly Express. Arkivbild.

Readly Express visade speed på Rivieran

Readly Express är en av världens bästa travhästar över längre distanser. På söndagen visade han även speed i världsklass när han vann franska sprinterloppet Grand Criterium de Vitesse på Franska rivieran. Vinnartiden 1.08,9 var en tangering av löpningsrekordet.

Björn Goop satt i sulkyn men det såg länge ut som om man inte skulle hinna fram till ledande Dijon. Men sista hundra meterna var Readly Express klart starkast och vann säkert.

- Hästen var fantastisk. Det var inte så enkelt att attackera i tredjespår i sista kurvan och ta in något av försprånget men på upploppet var Readly bara bäst. Det här var en väldigt rolig seger, vi hade ett svårt utgångsläge men han klarade ändå av att vinna, sade en mycket glad Björn Goop till Paris-Turf.

Sämsta startspåret

Readly Express hade innerspår i starten vilket är sämsta möjliga startspår på Cagnes-sur-Mere-banan strax utanför Nice. Ekipaget hamnade sist och fick gå ut i tredjespår runt den snäva slutkurvan. I täten satt Dijon som hade fått press av andrahandsfavoriten Bold Eagle.

- Jag trodde ett tag att vi skulle kunna vinna eftersom Readly Express hade flera längder att ta in, men han visade att han är en världsstjärna och passerade oss i slutet. Men jag är jättenöjd med andraplatsen med Dijon, sade kusken Romain Derieux.

Readly var trea i Prix d’Amerique. Två veckor senare vann han Prix de France på Vincennes-banan i Paris.

Sista starterna

Express kommer nu att transporteras de 200 milen hem till Sverige. Efter några veckors vila lägger tränaren Timo Nurmos och ägaren Rolf Andersson upp programmet för de sista starterna i karriären. Elitloppsloppsfinalen på Solvalla söndag 26 maj kommer förhoppningsvis att bli sista loppet.

Dijon gjorde en väldigt bra prestation som tvåa och kommer att bjudas in till Elitloppet inom kort.

Franska stjärnan Bold Eagle tröttnade tidigt utvändigt om Dijon och tävlade långt under sitt bästa.