Reideborn vann målvaktskampen mot Fasth

SHL-mötet mellan förra säsongens två bästa lag blev en målvaktskamp. Djurgårdens Adam Reideborn vann den mot Växjös Viktor Fasth genom att hålla nollan i 2–0-segern.

|

Matchen var mållös i drygt 47 minuter, mycket tack vare strålande målvaktsspel från både Reideborn och Fasth.

Det var Daniel Brodin som till slut spräckte Fasths nolla genom mål i powerplay i åttonde minuten i den sista perioden. Olle Alsing satte det andra målet med drygt tre minuter kvar av matchen.

Efter två mycket jämna perioder och 18–18 i skott tog Djurgården över i den tredje, vilket också visades i skottstatistiken gå Djurgården sköt nio skott och Växjö bara tre.

- Jag tycker att vi vinner rättvist, säger Brodin till C More.

Brodin var borta i tio månader på grund av en knäskada och gjorde comeback i februari i år.

- Det är jäkligt kul att spela igen. Jag har jobbat hårt för att vara här i dag, säger Brodin som nu gjort åtta mål på tolv matcher i höst.

Växjö kom till matchen med två raka segrar, Djurgården hade förlorat de två senaste matcherna och Brodin var förstås nöjd med att förlustsviten spräcktes.