Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Retfullt enkelt för "Piraten"

On Track Piraten har vunnit flest lopp på V75-spelet. Debutsegern kom den 14 augusti 2013 på Solvalla. På lördagen kom seger nummer 32 på Färjestads travbana.

Rikard Skoglund fick chansen för tredje gången bakom en av landets mest populära hästar. Och det blev en ny imponerande triumf.

Det blev dock en tuff inledning då Lutfi Kolgjini försvarade sin ledning med Target Kronos och On Track Piraten tvingades trava utvändigt ledaren. Efter ett stillsamt mellanvarv tryckte Skoglund upp farten igen och ledaren blev ett enkelt byte.

Segermarginalen hela sju längder och vinnartiden 1.13,1. En bra tid på den kladdiga banan.

- ”Piraten” var minst lika bra som i tidigare starter. Tränaren (Hans Strömberg) och skötaren (Martina Jonsson) gör ett fantastiskt jobb som håller hästen så glad och fräsch. Han är pigg som en treåring över att få tävla. Sedan att jag får förtroendet att köra honom är bara fantastiskt, sade Rikard Skoglund.

"Blev ett tufft lopp"

”Piraten” har vunnit rikstotolopp på tio svenska travbanor. Elvaåringen har också segrat i storlopp på Vincennes-banan i Paris och i Hamburg.

Segern i Färjestads jubileumslopp var den tredje i ordningen. Han vann även det klassiska storloppet 2016 och 2017 med Johnny Takteer i sulkyn.

- Det blev ett tufft lopp för honom och jag vet inte när han vann utvändigt ledaren senast. Det var nog när han var tre eller fyra år. Men hästen har känts så himla bra i träningen hemma och innerst inne trodde jag nog att han skulle klara av det också, sade Rättvikstränaren Hans Strömberg.

Världens bästa dalahäst laddar nu upp inför Olympiatravets uttagningar som börjar på Solvalla om tre veckor.

Vann från spetsOn tr

Bergsåkerskusken Rikard Skoglund vann även med Perfect Dynamite på V75-spelet. Ägaren och amatörtränaren Ante Lisell kunde se sin häst vinna från spets.

- Det var grymt bra att vinna eftersom det blev en hård öppning. Men hästen har bra styrka och har känts grymt stark i träningen i veckan, sade Lisell.

Skoglunds vinnare var stora favoriter på V75-spelet och det blev bara drygt tre tusen kronor i utdelning för sju rätt. Ingen utdelning på fem rätt vilket innebär jackpot nästa lördag på Mantorp.