Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Hellner jagar revansch.

Revanchdags för Hellner på favoritsträckan

I Vancouver körde han för guld – och slutade fyra. Sedan dess har fristilen på 15 kilometer funnits i bakhuvudet. På fredag har Marcus Hellner sin sista chans att knipa en OS-medalj på favoritdistansen.

Han ser lugn och avslappnad ut, ler och kisar mot solen uppe vid vallabodarna på Alpensia skidcenter.

- Jag ser fram emot det här väldigt mycket, det är något jag har laddat för väldigt länge. Jag känner mig fokuserad och taggad för att ge mig ut, säger Marcus Hellner.

Formen är något svårare att beskriva. Han slutade tolva på skiathlonen i Pyeongchang och upplevde att den klassiska delen blev för hård, men skaten och tekniken var ändå okej.

På frågan om han har längtat efter att få till det på just 15 kilometer fristil svarar han:

- Jag har tänkt på det här sedan Vancouver då jag blev fyra. Så det är klart att det är en distans som jag har haft i bakhuvudet hela tiden. I Vancouver öppnade jag hårt och satsade på guldet. Då funderade jag inte så mycket utöver att jag missade segern, det var så långt avstånd till Dario Cologna som vann.

Värre var det med fjärdeplatsen i VM i Falun.

- De fjärdeplatser jag har haft har inte varit så roliga. Därför skulle det ju vara kul med medalj, säger han, men talar samtidigt om ödmjukhet, att sträckan är hård, startfältet öppet där det är svårt att peka ut någon solklar favorit.