Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En glad Daniel Ricciardo efter att han säkrat pole position inför GP-loppet i Monaco.

Ricciardo snabbast i kvalet i Monaco

Daniel Ricciardo i Red Bull startar från pole position i morgondagens GP-tävling i Monaco. Den 28-åriga australiensaren var överlägsen i kvalet på Monacos trånga gator och satte nytt banrekord med tiden 1.10,81. Svensken Marcus Ericsson i Sauber startar som 17:e, efter ett kval där han på nytt fick stryk av teamkamraten Charles Leclerc.

Red Bull har varit snabbast under alla träningar inför GP-tävlingen i Monaco och Ricciardo slog till med banrekord när han säkrade bästa tänkbara utgångsläge inför morgondagens tävling. Han delar första startled med fjolårssegraren Sebastian Vettel i Ferrari och där VM-ledande Lewis Hamilton startar i andra startledet.

För svensken Marcus Ericsson i Sauber slutade kvalet efter den första rundan – och för tredje kvalet i rad fick han se teamkamraten Charles Leclerc avancera vidare i kvalet. Ericsson slutade som 17:e man i första kvalrundan och var två tiondelar efter Nico Hulkenberg i Renault, som var 15:e man och den sista som avancerade vidare.

- Jag hade hoppats på lite bättre, men det grinar emot. Det är mycket stolpe ut just nu, säger Ericsson till Viasat.

Ericssons möjligheter bromsades i slutet av kvalet av en gulflagg, orsakad av teamkamraten Leclerc, vilket gjorde att han inte fick chans att göra ett sista kvalvarv.

- Jag hade behövt ett varv till, men fick inte chansen att visa vad jag kan.

Svensken vet dock att mycket kan hända under loppet på Monacos trånga gator.

- Det är bara att ladda om, det kommer att hända massor av saker under loppet, säger svensken.