Örebro fick jubla fyra gånger mot Sirius.

Rogic ordnade sällsynt bortaseger för Örebro

Andra halvlek och bortamatcherna har varit sorgebarn för Örebro hela säsongen. Men de två trista trenderna lyckades Filip Rogic bryta – med ett hattrick – efter en galen avslutning på Studenternas IP mot Sirius, 4–3.

|

Ironiskt nog får man kanske säga då just andra halvlek varit hemmalaget Sirius styrka under större delen av säsongen och visst växte Uppsalalaget som så ofta efter paus. Men förgäves då Örebro för en gångs skull var starkare.

Gästerna kom ju till den här matchen med bara fyra vunna andrahalvlekar i år.

En defensiv som inte orkat hålla emot har varit den största orsaken till problemen efter paus där Örebro innan måndagskvällen hade släppt in mer än dubbelt så många mål i andra halvlek (29 stycken) som i första (14).

Mot Sirius kom två av tre Örebromål före paus.

"Har lite tur"

Anfallaren Kennedy Igboananike skarvade halvliggande in 1–0 med knäet efter att Örebrobacken Martin Lorentzson lyft in en lång passning mot Sirius straffområde.

Och bara två minuter senare krutade Filip Rogic in en retur till 2–0.

- Vi har lite tur, konstaterade Rogic i C Mores pausintervju och syftade bland annat på att hans lagkamrat, mittbacken Arvid Brorson, räddade en Siriusreducering stående på mållinjen, precis före pausvilan.

Efter densamma blev det målkalas de luxe.

Siriusmittfältaren Stefano Vecchia inledde i 53 minuten med en soloraid där han även avslutade själv – och ostörd – reducerade till 1–2.

Filip Rogic replikerade bara minuten senare med sitt andra mål för kvällen då han stötte in en passning från Sebastian Ring med tån.

Rogic avgjorde

Tio minuter senare sköt Siriusbacken Jesper Arvidsson kyligt in 2–3 på straff vid vänstra stolpen efter att Arvid Brorsson liggande tagit en boll med handen i straffområdet.

Och när Arvidssons backkollega Johan Andersson kvitterade (3–3) med sitt första mål i allsvenskan i år, såg den där Örebro-viker-ner-sig-borta-och-i-andra-reprisen ut att vara nära.

Men Rogic hade bestämt sig.

När Nahir Besara lyfte in en frispark från kanten i minut 81 var Rogic där igen och nickade in segerbollen för Örebro.

Örebro tog därmed den blott tredje bortavinsten i allsvenskan i år.

Tungt värre för Sirius som därmed åkte på sin sjätte raka förlust.