Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fridolina Rolfö på söndagens träning i Rovinj. Rolfö, vanligtvis anfallare i landslaget, ser ut att ta klivet ned på mittfältet i Sveriges VM-kvalmatch mot Kroatien på tisdag.

Rolfö och Hurtig i preliminär svensk elva

Det ser ut att bli Lina Hurtig till vänster och Fridolina Rolfö till höger på Sveriges mittfält i VM-kvalet mot Kroatien. Men helt enkelt är det inte att lista ut förbundskapten Peter Gerhardssons startelva.

Allra mest svårtippat inför tisdagens match är det svenska mittfältet. Men mycket talar för att Fridolina Rolfö, normalt sett anfallare i landslaget, tar klivet ned som högermittfältare. Det är där hon har spelat på veckans träningar.

- Jag hade lite samtal med Peter tidigare om positionen, så det kom inte som en chock för mig. Och jag blir ändå inte den där riktigt breda yttermittfältaren, utan det är en relativt fri roll där jag kan jobba lite mer in i banan, säger Rolfö.

Mittfältare till vardags

Helt ovant är det heller inte för Rolfö, som ofta spelar på mittfältet i klubblaget Bayern München.

- Jag känner mig bekväm i den rollen. Jag gillar att ligga lite till höger, för då kan jag bryta in i banan och använda min vänsterfot.

Att hon gillar att ta sig in i centralt kan också bli ett anfallsvapen tillsammans med högerbacken Jessica Samuelsson, tror Fridolina Rolfö själv.

- Om man har en ytterback som är offensiv, samtidigt som jag bryter in i banan, så kan man få en spelbredd, där hon överlappar och får ett inläggsspel. Får man ett bra samarbete där så kan det båda gott.

Andersson eller Carlsson?

På den andra kanten verkar Linköpings Lina Hurtig vara Peter Gerhardssons val. Och centralt är det troliga att lagkapten Caroline Seger får ta det defensiva ansvaret bredvid Kosovare Asllani.

I övrigt ser det enda frågetecknet ut att gälla vänsterbacksplatsen. Normalt sett är Jonna Andersson förstavalet, men även Kristianstads Mia Carlsson fick på söndagen mycket speltid bredvid den troliga backlinjen i övrigt: Jessica Samuelsson, Nilla Fischer och Linda Sembrant

Hedvig Lindahl är given som målvakt, och längst fram har Peter Gerhardsson till synes bestämt sig för att satsa på Stina Blackstenius och Marija Banusic.