Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fridolina Rolfö utökade Sveriges ledning till 3–0 med ett stenhårt skott.

Rolfö sparades efter supermålet

Hon satte matchens snyggaste mål strax före paus. Men i halvtid byttes Fridolina Rolfö ut. Är hon redo för 90 minuter mot USA?

Fridolina Rolfö spelade 65 minuter i premiärmatchen mot Chile i fotbolls-VM. Mot Thailand blev det mindre speltid, sedan Peter Gerhardsson valt att sätta in Madelen Janogy i stället för Rolfö efter paus.

Så vad kan vi räkna med att Rolfö fixar mot USA?

- Min förhoppning och min tanke är att jag kan spela för fullt. Det här var något vi hade bestämt sedan innan, att ta det lugnt successivt och få kroppen att må bra helt enkelt, säger Fridolina Rolfö som säger att hon är redo för 90 minuter.

- Absolut, jag är redo för att spela så det är inga konstigheter, säger hon.

Mer delaktig

Mot Thailand fick Rolfö ta anfallspositionen till höger, vilket bidrog till att hon blev mer delaktig i Sveriges spel framåt och skapade fler chanser än mot Chile när hon spelade till vänster.

- Det var en strategi som Peter (Gerhardsson) hade, han ville få mig inåt och använda min vänsterfot på avslut eftersom vi trodde att de skulle ligga lågt. Det fungerade bra och jag kunde kliva in i banan i stället för att gå på insidan.

"Lättnad"

Målet kom i den 42:a minuten när Rolfö tog sig förbi en thailändsk försvarare innan hon drog iväg en projektil från distans som målvakten Waraporn Boonsing inte kunde stoppa.

- Det var såklart en lättnad, roligt och jätteskönt för självförtroendet att få göra mål, säger Rolfö med ett leende.

Sverige kom till ännu fler avslut mot Thailand än mot Chile; av 34 totalt gick 15 på mål.

- Det är svårt där ute, det är inte så lätt. Man sätter inte alla chanser. När det är så här, ett thailändskt lag som är otroligt många på liten yta så tror jag inte att det är så ovanligt med sådan här statistik. Vi gör det bra och vi gör många mål så jag är nöjd med det, säger Rolfö.