Romeros hjärnsläpp fällde United

|

Sergio Romero får inte mycket speltid i Manchester United. Och den argentinska fotbollsmålvakten stärkte inte direkt sina aktier när Premier League-laget skrällartat åkte ut ur i ligacupens tredje omgång hemma mot Championship-klubben Derby, coachat av tidigare Chelsea-ikonen Frank Lampard, på straffar.

Mata gav United ledningen i den tredje minuten, men Romero gav gästerna en gratisbiljett in i matchen efter knappa timmen. Ett huvudlöst ingripande där han efter en tveksam utrusning tvingades rädda med handen gav rött kort. Harry Wilson kvitterade på straff, och med fem minuter kvar av ordinarie tid stötte Jack Marriott in det som såg ut att bli segermålet.

Men Marouane Fellaini nickade in 2–2 på tilläggstid, och matchen gick till straffar.

Straffläggningen höll riktigt hög klass och efter 15 raka mål blev Phil Jones syndabock när hans miss skickade United ur cupen.