Ronaldo fick le – till slut

Det blev seger för Cristiano Ronaldo i ligadebuten i nya klubben Juventus – till slut. Fotbollsstjärnan gick dock mållös av planen när hans lag avgjorde på tilläggstid borta mot Chievo, 3–2.

|

Juventus tränare Massimiliano Allegri var imponerad av Cristiano Ronaldo i hans Serie A-debut för Turinklubben – trots att det inte blev något mål för portugisen.

- Man ser redan att det är en speciell spelare. Han drog isär försvaret, han rörde sig mellan deras lagdelar men han fick inte bollen, säger Allegri efter 3–2 mot Chievo.

Ronaldo hade några chanser att göra mål men han fick inte bollen förbi Chievos målvakt.

- Han (Ronaldo) gjorde en bra match men (Stefano) Sorrentino stod i vägen, säger Allegri.

Tätt utanför

Det började bra för det regerande mästarlaget när Sami Khedira följde upp Giorgio Chiellinis nickförsök på en frispark i den tredje minuten och satte 1–0.

I den 18:e minuten kunde Ronaldo ha utökat ledningen men hans direktskott på colombianen Juan Quadrados passning gick tätt utanför Sorrentinos högerstolpe.

I stället vände hemmalaget på matchen.

Först nickade polacken Mariusz Stepinski in 1–1 och sedan satte Emanuele Giaccherini, som slog inlägget till det första målet och vann ligan med Juventus 2012 och 2013, 2–1 på straff.

"Väldigt glad"

Juventus kom dock tillbaka och kvitterade till 2–2 när Chievo-försvararen Mattia Bani styrde in en hörna i eget mål.

I slutminuterna trodde kroaten Mario Mandzukic att han hade avgjort matchen men Ronaldo hade dessförinnan varit inblandad i en tilltrasslad situation som videogranskades och Chievo tilldömdes frispark. Juventus fick ändå sista ordet när inhopparen Federico Bernardeschi styrde in 3–2 i den tredje tilläggsminuten.

Cristiano Ronaldo gick leende av planen.

- Jag slogs av hur enkelt han smälter in i laget och han var väldigt glad över segern, säger Allegri.