Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FC Rosengårds Malin Levenstad föll i debuten som huvudtränare. Kristianstad vann derbyt med 2–1 och Rosengårds guldodds höjs. Arkivbild.

Ronaldo-kopia sänkte Rosengård: "Mardröm"

Sparkad tränare och piskat att vinna för att hålla gulddrömmen vid liv. Då föll Rosengård. Tine Schryvers Ronaldo-frispark avgjorde Skånederbyt, 2–1 till Kristianstad.

Linköping blev lördagens stora vinnare i damallsvenskan, trots att laget spelar först på söndag.

Mitt i guldstriden valde Rosengård att sparka tränaren Jack Majgaard Jensen efter ett "gemensamt beslut".

Det första testet för den befordrade tränaren Malin Levenstad, tidigare assisterande, blev ett Skånederby borta mot Kristianstad.

"Hektisk vecka"

- En hektisk vecka. Vi spelade Svenska cupen i onsdags och fick reda på det på kvällen. Dagen efter fick spelarna reda på det och vi har gjort en träning efter det. Men det är ingenting vi skyller på, säger Levenstad till Radiosporten.

För efter tre raka 2–2-matcher i ligan gick det än sämre för Rosengård.

Kristianstad tog ledningen när Amanda Edgrens låga inspel hittade mittfältaren Alice Mattsson, som direktsköt in 1–0.

Rosengård utjämnade före paus när ett högt inlägg blåste till Caroline Seger och landslagskaptenen nickade in 1–1 på Vilans IP.

Levenstad efterfrågade "vilja och passion". Men det räckte inte till några poäng den här gången. Fjärde raka matchen utan seger blev ett faktum efter en stark kandidat till årets mål signerat Kristianstads Tine Schryvers.

Ronaldo-frispark

På en frispark fick belgiskan en drömträff som förde tankarna till Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo. Bollen vobblade in i bortre krysset och Schryvers firade, som sig bör, med en Ronaldo-målgest.

- Lite av en mardrömsstart. Det är Champions League till veckan och vi har full fokus framåt. Vi jobbar hela tiden utifrån nästa match, konstaterar Levenstad efter första matchen som huvudtränare.

- Det är ju inte så att vi tror att en effekt kan komma på en millisekund.

Derbysegern var Kristianstads första mot Rosengård efter 21 raka matcher utan trepoängare.

Linköping möter Djurgården på söndag och den regerande ligamästaren rycker till sig nio poängs försprång vid seger. Efter det återstår fem omgångar av serien.

I dagens andra match, även det ett Skånederby, slog Vittsjö Limhamn/Bunkeflo borta med 2–0 och passerade därmed motståndaren i tabellen.