Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Wayne Rooney tackar för sig i Manchester United och flyttar tillbaka till Everton. Arkivbild.

Rooney till Everton: En fantastisk känsla

Efter 13 år och 253 mål lämnar Wayne Rooney Manchester United. Anfallaren är klar för en återkomst i Everton.

Fotbollsspelaren Wayne Rooney började spela fotboll i Everton som 9-åring och gjorde debut i A-laget sju år senare. Han gjorde 15 ligamål på 67 matcher för klubben mellan 2002 och 2004.

Efter 13 säsonger i Manchester United har Rooney skrivit på för ytterligare två år i moderklubben.

- Jag kommer tillbaka till Everton eftersom jag tror att Ronald Koeman (tränaren) bygger ett lag som kan vinna titlar och jag ser fram emot att bidra till att det blir verklighet för en klubb som jag har hejat på sedan jag var en liten pojke, säger Rooney.

Den 31-årige anfallaren har vunnit 13 titlar, varav fem Premier League-troféer, med Manchester United. Han är kubbens bäste målgörare genom tiderna med 253 fullträffar på 559 matcher.

- Jag är lyckligt lottad som har fått vara en del av en av klubbens mest framgångsrika perioder i historien. För ett tag sedan sade jag att Everton är den enda Premier League-klubb förutom Manchester United jag kan tänka mig att spela i. Nu är jag glad att flytten blir av, säger Rooney.

Rooney har gjort 53 mål (rekord) på 119 landskamper (rekord för utespelare) för England.

- Han vet hur man vinner titlar och jag är mycket glad över att han kommer hem. Han är bara 31 år och jag tvivlar inte på hans kvaliteter, säger Koeman.