Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF och lagkaptenen Markus Rosenberg danska Midtjylland i den sista kvalrundan till Europa League-gruppspelet. Arkivbild.

Rosenberg avslutar gärna med Europaspel

Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg vill förlänga tiden som professionell fotbollsspelare. Danska mästarlaget Midtjylland står i vägen för hans önskan.

Danska Midtjylland är sista hindret för Malmö FF och en höst i Europa League-gruppspelet. Ett lag som Malmö faktiskt mött denna säsong. I somras vann danskarna en träningsmatch med 2–1.

- Det är ett namnkunnigt lag och vinner man ligan i Danmark är man ett bra lag. Det är klart att det kommer att bli tufft, säger Markus Rosenberg inför det första mötet hemma på Stadion på torsdagskvällen.

Starka på fasta situationer

MFF är obesegrat i tolv raka tävlingsmatcher under nye tränaren Uwe Rösler. Fem segrar och en oavgjord i allsvenskan samt tre segrar och tre kryss i Europaspelet är tyskens facit. Det oavgjorda resultatet (1–1) hemma mot ungerska Vidi innebar dock att Malmö blev utslaget ur Champions League-kvalet.

- Vi hade tillräckligt många chanser för att göra fler mål och vi gav bort målet som vi släppte in. Normalt sett passar ju ett lag som Vidi oss. Det är många lag i allsvenskan som kommer hit och försvarar sig från minut ett, säger Rosenberg.

"Tröstpriset" blev ett dubbelmöte med Midtjylland i det sista kvalsteget till Europa League. Danskarna har hyllats av de tidigare MFF-spelarna Markus Halsti och Simon Kroon som båda har spelat i Midtjylland – för sin styrka på fasta situationer.

- När vi mötte dem kastade de inte så långa inkast och satsade väl inte fullt ut på fasta situationer, utan spelade ut bollen rätt rejält. Vad man har förstått gör de ju inte det annars. Sedan får vi se. Är de så bra på fasta kanske det blir mycket långt, säger Rosenberg.

Sista säsongen

Precis som Søren Rieks vilades MFF-kaptenen i lördagens Skånederby (3–0) mot Trelleborg. Med tre matcher inom loppet av åtta dagar (Trelleborg, Midtjylland och Sirius) gäller det att tänka klokt kring belastningen på nyckelspelare. Returen i Europakvalet spelas i Herning på torsdag nästa vecka.

- Det är en period där det är otroligt mycket matcher. Det är därför vi har köpt ihop en så otroligt stark trupp också. Det visade vi senast när många nya kom in och gjorde fantastiska insatser, säger Rosenberg.

Malmös lagkapten har fått uppleva tre SM-guld (2014, 2016 och 2017) och två Champions League-gruppspel sedan han återvände till klubben 2014. Nu står Rosenberg fast vid att han är inne på sin sista säsong i karriären.

- Så är det, men jag spelar gärna i Europa i höst, säger Rosenberg med ett leende.