Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s Markus Rosenberg, höger, i duell med Midtjyllands Alexander Scholz.

Rosenberg får sätta punkt i Europa

Markus Rosenberg avslutar inte sin karriär hemma mot Elfsborg i november. I höst väntar Europaspel med Malmö FF.

Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg har aviserat att denna säsong blir hans sista som professionell fotbollsspelare. Anfallaren som kom tillbaka till sitt MFF säsongen 2014 och som samma höst sköt skåningarna till Champions League. Bedriften återupprepades året efter och nu väntar Europa League till hösten.

- Att man får uppleva detta igen. Det är samma känsla som Champions League. Det är något speciellt. Det är svårt att sätta ord på det, även om det är tredje gången nu är det precis samma känsla, säger Rosenberg efter 2–0-segern borta mot Midtjylland (4–2 sammanlagt).

"Gav mig energi"

Jakten på att förlänga karriären lyfte Rosenberg under matchen när tankarna kom på att han inte ville avsluta allt hemma mot Elfsborg i allsvenskan den 11 november.

- Det gav mig energi och jag är otroligt glad att det inte bara är allsvenskan kvar, säger 35-åringen.

Efter att Marcus Antonsson gett MFF ledningen i den 33:e minuten säkrade Rosenberg definitivt Europaplatsen när han i den 79:e minuten skickade in 2–0.

- Då tänker jag att det är klart. Då vet vi att vi bara ska spela av det, säger Rosenberg, som nu har svarat för tio kvalmål i Europa för Malmö FF sedan han kom tillbaka till klubben.

Nu vill Rosenberg ha en så lätt grupp som möjligt när lottningen sker i Monte Carlo, Monaco, på fredagen. Men vad händer om MFF går vidare från gruppen och ska spela 16-delsfinal på andra sidan nyåret?

- Det är mycket om. Jag ska njuta av att spela i Europa med Malmö igen, säger Rosenberg.

Sportchefen hoppas

Sportchefen Daniel Andersson ser dock gärna att Rosenberg fortsätter:

- Man kan ju alltid hoppas, men det får han själv avgöra. Man ser i dag vilken nivå han håller, säger Andersson.

Rosenbergs kontrakt går ut den sista december, men han öppnar till slut ändå för att fortsätta vid ett eventuellt avancemang från gruppen.

- Jag vet inte vad jag ska svara. Jag har inte tänkt tanken... Det finns en chans, helt klart, säger Markus Rosenberg med ett leende.