Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s Anders Christiansen, Markus Rosenberg och Behrang Safari under lagets träning på tisdagen. På torsdag väntar Chelsea hemma i Malmö för MFF i 16-delsfinalen av Europa League.

Rosenberg: Fördel för oss om de är i obalans

Storklubben Chelsea är skakat hemma i England. Blir det Malmö FF:s stora chans i Europa League-mötet?

Storklubben Chelsea, femfaldig Premier League-mästare och vinnare av Champions League 2012, är inte formtoppat inför torsdagens bortamöte med Malmö FF i 16-delsfinalen av Europa League. I söndags åkte Londonlaget på en 0–6-smäll mot Manchester City i ligan och två omgångar innan dess blev det 0–4 mot Bornemouth.

- Vi var i en likadan sits i våras. Det är inte lätt att ta sig ur. De har haft det mycket upp och ner, säger MFF-lagkaptenen Markus Rosenberg.

"En helt annan elva"

Världslaget har dessutom ett tufft schema i februari, men det är inte de dubbla matcherna mot MFF som sticker ut. På måndag väntar Manchester City i FA-cupen och Chelsea har sedan även Manchester City i ligacupfinal (24/2) och Tottenham i ligan (27/2). Något som talar för att den pressade tränaren Maurizio Sarri, som tog över inför säsongen, väljer att lufta bänkspelare mot MFF.

- Tittar man vad de spelat med i Europa League har det varit en helt annan elva jämfört med City senast, säger Rosenberg och fortsätter:

- Man kan vända och vrida på det. I slutändan tror jag ändå att det är en fördel att de inte är i fas.

Samtidigt kan mötet med MFF vara en möjlighet för italienaren Sarri att studsa tillbaka från den negativa trenden.

- Man kan bara sitta här och gissa vem som ska spela. Tittar man på deras första 20 spelare är det världsklass på alla. Det är vår prestation vi ska prata om, säger Rosenberg.

Hazard största hotet

Själv ser han belgaren Eden Hazard som det största offensiva hotet.

- Men jag hoppas att han inte spelar och jag tror inte att han spelar, säger 36-åringen.

MFF får klara sig utan anfallaren Guillermo Molins mot Chelsea. Molins klev av tisdagsträningen med känning i ett lår.

- Jag känner mycket för honom som person och spelare. Jag tror att han kommer tillbaka så snabbt han kan för det har han visat oss tidigare, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.