Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler verkade inte nöjd med vad han såg under 0–0-matchen mot Gif Sundsvall.

Rosenberg tror att AIK avgjort guldstriden

Ett överlägset Malmö FF fick aldrig hål på Sundsvall. Nu tror lagkaptenen Markus Rosenberg att AIK har avgjort guldstriden.

Det regerande mästarlaget Malmö FF tappar, efter det mållösa hemmamötet med Sundsvall, mark i kampen om Europaplatserna (placering 1–3) i allsvenskan.

- Det blir tajt nu när vi tappar poäng. Vi vill ju ut i Europa, det är det som är målsättningen. Det är inte i dag vi förlorar något guld utan det är under första halvan av säsongen, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

Har AIK avgjort guldstriden?

- Ja, det bör de ha gjort, säger Rosenberg motvilligt.

21–1 i hörnor

Serieledande AIK, som vann med 4–0 mot nästjumbon Dalkurd, har nu åtta poäng ner till tabelltvåan Norrköping (49 poäng) med sex omgångar kvar att spela. Där bakom finns MFF på 44 poäng – samma poängskörd har Hammarby med en match mindre spelad (möter IFK Göteborg under måndagen).

Mot Sundsvall dominerade MFF totalt och vann exempelvis hörnstatistiken med ofattbara 21–1, men närmare ett segermål än Søren Rieks stolpskott i den 22:a minuten kom aldrig hemmalaget.

- Det är en sådan dag tyvärr, säger Rosenberg.

- Vi vinner tillbaka andrabollar, spelar mycket på kanterna, spelar med fart och har hyfsad koll på omställningar. Överlag gör vi allting rätt fram till boxen, där de är väldigt starka, men vi är inte tillräckligt bra. Hade vi gjort ettan hade vi gjort tio (mål) känns det som, fortsätter han.

Sundsvallstränaren Joel Cedergren hade gärna sett att hans manskap lyckades ha ett etablerat spel, men det tillät aldrig Malmö.

- Vi vill gärna anfalla och har en plan att anfalla, men... För mig är det här Sveriges bästa lag vi mötte i dag. De är riktigt bra i många delar av spelet. Det var en riktigt tuff match där vi fick försvara oss större delen av matchen, säger Cedergren.

"Starkt gjort"

- Jag är nöjd med resultatet utifrån hur matchbilden var. Åka härifrån med en poäng är starkt gjort, fortsätter Cedergren, vars Sundsvall är sjua i tabellen.

Malmötränaren Uwe Rösler:

- Vi hade mer än nog chanser för att vinna matchen, men tyvärr lyckades vi inte.

MFF är mitt inne i en tuff period där allsvenskan varvas med spel i Europa League. På torsdag väntar den turkiska storklubben Besiktas hemma i Malmö.