Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF och lagkaptenen Markus Rosenberg fick nöja sig med 1–1 hemma mot Sarpsborg i Europa League.

Rosenberg: "Vi måste vinna en av matcherna"

Det nordiska grannmötet mellan Malmö FF och Sarpsborg slutade återigen 1–1. Nu väntar Genk och Besiktas i avslutningen Europa League för MFF.

Belgiska Genk toppar Europa League-gruppen på sju poäng. Där bakom finns Sarpsborg och Malmö FF på fem poäng medan Besiktas är tabelljumbo i getingboet på fyra poäng.

- På förhand tyckte väl alla att det var i Sarpsborgsmatcherna vi skulle ta poäng och så har vi tagit flest poäng mot Besiktas (2–0). Det är sådan fotbollen är. Vilket lag som än står på motståndarnas sida är det inte lätt att ta poäng i Europa League, säger anfallaren Markus Rosenberg

Möter Genk närmast

Han vill inte utnämna hemmamötet med Genk, som slog MFF i premiären med 2–0, den 29 november till någon måstematch. I sista omgången väntar Besiktas i Turkiet den 13 december.

- Man kan ju spekulera hur mycket som helst i gruppen. Vi måste vinna en av matcherna i alla fall för att ha en chans att gå vidare, säger Rosenberg.

Anfallskollegan Marcus Antonsson räddade en poäng mot Sarpsborg, men MFF lyckades inte bryta ner motståndet hemma på Stadion.

"En annan nivå"

- Jag tror att vi är ganska bra på att bryta ner lag, men detta är en annan nivå, säger tränaren Uwe Rösler och fortsätter:

- Om vi hade spelat den här matchen i allsvenskan hade vi tröttat ut de flesta lagen. De var väldigt, väldigt bra tränade. De kunde stänga ytorna, hålla pressen och hålla formationen i 90 minuter plus tillägg. Och de var alltid ett hot.

Närmast väntar den allsvenska avslutningen hemma mot Elfsborg på söndag. För att bli trea och få kvala till Europa League nästa säsong måste MFF vinna samtidigt som Hammarby tappar poäng borta mot Östersund.

- Det är inte en sits vi är vana vid – att behöva få hjälp för en tredjeplats, säger Markus Rosenberg med ett snett leende.