Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Felix Rosenqvist. Arkivbild.

Rosenqvist femma i kvalet – Ericsson 16:e

Felix Rosenqvist har ett nytt fint läge inför söndagens Indycar-tävling i Texas. Svensken hade den femte bästa tiden i kvalet. Tyngre för Marcus Ericsson som får starta från 16:e plats.

Felix Rosenqvist imponerade i Indycar-premiären för två veckor sedan. Den 27-årige svensken slutade fyra, bäst av samtliga debutanter, och hyllades på flera håll.

- Det kommer bli svårt att slå honom i år, han kommer att ge sin teamkollega Scott Dixon en tuff fajt, sade mästaren från 2017, Josef Newgarden.

I helgen fortsätter tävlingarna på COTA (Circuit of the Americas) i Texas.

Och Rosenqvist höll sig framme direkt.

Svensken, som hade tredje snabbaste kvaltid i premiären, var snabbast av alla i den andra kvalrundan och tog sig för andra gången i rad till "topp sex"-kvalet. Där hade han femte snabbaste tid och får därmed starta i ruta fem i morgon.

"Gjorde mitt bästa"

- Det kändes inte lika bra i tredje kvalet som i de tidigare, jag hade inte samma grepp. Men så är det. Man vet aldrig vad som händer när man sätter på gamla däck. Jag gjorde mitt bästa och det var fantastiskt att vara topp sex för andra gången på två tävlingar, sade Rosenqvist i Viasats sändning.

För landsmannen Marcus Ericsson gick det – än en gång – tyngre.

Kumlasonen, som även han är debutant, lyckades inte ta sig vidare från den första kvalrundan efter att fältet fått röd flagg sedan brasilianaren Tony Kanaan kört ut.

- Jag fick aldrig riktigt chansen (att känna på de röda däcken). Men det kändes som ett steg i rätt riktning, vi tar med oss det positiva och vet att vi har en stark bil, sade Marcus Ericsson i Viasats sändning.

28-åringen har erfarenhet från banan sedan sin tid i formel 1.

"Ess i rockärmen"

Frågan är hur mycket han kan utnyttja det under söndagens tävling?

- Det är två väldigt olika bilar att köra, så det är stor skillnad. Men jag kan banan och har några ess i rockärmen som jag hoppas kunna plocka fram i morgon, sade Ericsson.

Will Power, Australien, tog pole position för 56:e gången i IndyCar.

Tävlingen börjar 18.10 på söndagen, svensk tid.