Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Felix Rosenqvist blev sexa i Road America i Elkhart Lake, Wisconsin. Arkivbild.

Rosenqvist sexa efter stark uppkörning

Felix Rosenqvist hade ett tungt kval och fick starta från 18:e plats i Wisconsin, USA. Men den svenske Indycar-debutanten lät inte den dåliga startplaceringen stoppa honom utan körde i mål som som sexa. Fältets andra svensk, Marcus Ericsson, slutade på 13:e plats.

Felix Rosenqvist har imponerat i sin första säsong i amerikanska Indycar. Han har bland annat en pole position och två fjärdeplaceringar på sitt konto efter tio lopp.

På klassiska Road America i Elkhart Lake, Wisconsin, var inte förutsättningarna de bästa men Rosenqvist klarade likväl av att få till ett nytt imponerande resultat.

"Väldigt glad"

Från 18:e startplats avancerade svensken högre och högre upp i fältet och körde i mål som sexa.

- Jag är väldigt glad att ha kört upp mig från 18:e, säger Rosenqvist till NBC efter loppet.

- Vi hade en ganska tung helg och racet var vår bästa del. Det är där man vill vara snabbast, fortsätter han.

Med två varv kvar körde Rosenqvist om 19-årige Colton Herta, som startade i pole position. Herta slutade åtta och Rosenqvists sjätteplats gjorde 27-åringen till loppets bästa rookie.

Tyngre för Ericsson

Marcus Ericsson hade även han ett tungt kval under lördagen och startade som 17:e förare, precis före Rosenqvist. Men för Ericssons del gick det motigt direkt.

På loppets första varv tvingades han väja undan för Rosenqvists stallkamrat Scott Dixon som fick snurr på bilen. Ericsson tappade några placeringar i sekvensen och tappade ytterligare fem varv senare. Ericsson bromsade för sent i en kurva och hamnade långt utanför banan, ut i gruset och snuddade däckbarriären. Väl inne på banan igen hade svensken tappat dyrbara sekunder.

Tillslut blev det ändå en 13:e plats för Ericsson som körde snabbt under loppet, men fick se det tidiga misstaget bli kostsamt.

Vann gjorde amerikanen Alexander Rossi.