Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist inför sin premiär i Indycar.

Rosenqvist trea i debutkvalet: ”Fantastiskt”

Felix Rosenqvists första kval i Indycar blev en succé. Svensken hade den tredje bästa varvtiden och har gett sig själv ett fint utgångsläge inför söndagens tävling. Marcus Ericsson hade det tyngre och får starta från 18:e plats.

Det syntes att Felix Rosenqvist var nöjd i depån efter kvalet. Och varför skulle han inte vara det? I den 27-gradiga eftermiddagsvärmen i Saint Petersburg, Florida, såg svensken till att han får starta som trea i söndagens Indycar-debut

Men det var på håret.

”Hade rätt tur”

Rosenqvists första kvalheat var en rörig historia med många röda flaggor. När han sedan gick vidare till kvalheat två var det första beskedet att han hade slutat sjua, och därmed precis misslyckats att ta sig vidare till det avslutande kvalheatet.

- Under mitt första kval var det egentligen inte någon som fick ett ordentligt varv. Det var så många röda flaggor. Sen i det andra kom jag sjua när man var tvungen att vara sexa, men då var det någon som blev nedflyttad, så jag hade rätt mycket tur där med, säger han.

Rosenqvist hamnade därmed bland de sex främsta, och förarna fick sex minuter på sig att göra upp om topplatserna.

Då visade 27-åringen att han blir en debutant att räkna med.

Han hade den tredje bästa varvtiden och var 0,229 sekunder efter Will Power som var snabbast och startar i pole position i söndagens lopp. Josef Newgarden kom tvåa.

- Jag fick till ett bra varv och det räckte till en tredjeplats. Det är fantastiskt, det kändes som att man fick kämpa för det så då blir det extra roligt, säger han.

Tyngre för Ericsson

Den andra svenskdebutanten, Marcus Ericsson, fick inte den start han hade tänkt sig. Den förre formel 1-föraren gick inte vidare från sitt kvalheat och får starta från 18:e plats på söndag.

- Det var inget bra kval för min del. Mitt bästa varv var jag i muren rätt ordentligt på kurva nio som gjorde att jag inte fick någon bra utgång där. Det var ett rätt så rörigt kval och det är klart att jag är besviken att åka ut direkt, säger han.

Han må vara besviken över kvalinsatsen men är likväl hoppfull inför söndagens tävling.

- Det är det som är bra med Indycar, att man alltid har goda chanser att ta sig uppåt. Förhoppningsvis kan vi ha en bra dag med ett bra race, säger Ericsson.

Rättad: I en tidigare version fanns det med gammal text som nu är borttagen.