Rubensson kan snuva gamla klubben på guldet

Hon har redan fyra guld – med Rosengård. Nu kan Göteborgs Elin Rubensson, 25, snuva sin gamla klubb på SM-bucklan.

ANNONS
|

Med en mäktig slutspurt – tre raka vinster och 14–2 i målskillnad – har Göteborg blandat sig in i guldstriden inför lördagens sista omgång av allsvenskan.

- Det känns som att vi har steppat upp nu när det har krävts. Jag tycker att det är starkt av laget att kunna prestera på den nivån när vi är ganska pressade. Vi ville ju vara med i guldstriden och det krävdes ju vinster i de sista matcherna. Det är starkt gjort, säger Elin Rubensson.

ANNONS

"Allt att vinna"

Ändå krävdes det att Rosengård slog Piteå i måndags för att guldstriden skulle leva. Göteborgsspelarna såg matchen tillsammans och kunde jubla över Malmöklubbens seger i seriefinalen.

- Vi har ju allt att vinna. Det ska bli jättespännande. Det är inte varje dag man får spela en så stor match, säger landslagsmittfältaren.

För det är ju just serieledande Rosengård som väntar hemma på Ullevi på lördagen. Klubben som skånskan Rubensson slog igenom i och tog fyra SM-guld med under åren 2010–2014.

- Det är alltid speciellt för mig att möta Rosengård. Det är extra kul att det blir i en sådan här match, säger 25-åringen.

Efter att ha fått mindre speltid säsongen 2014 lämnade Rubensson Malmöklubben för Göteborg. Inget hon ångrar. Nyligen skrev mittfältaren, som har gjort 58 A-landskamper och tagit OS-silver, på ett nytt femårskontrakt.

"Trivs väldigt bra"

- Jag trivs väldigt bra. Det känns som jag fått en väldigt bra roll i laget och klubben. Jag har spelat väldigt mycket och känner att jag utvecklas varje dag och jag gillar det sätt vi spelar fotboll på just nu.

ANNONS

Ska Göteborg få fira klubbens första SM-guld på Ullevi krävs det dock seger mot Rosengård samtidigt som Piteå tappar poäng hemma mot Växjö.

- Vi siktar på att vinna, sedan kan vi ju inte påverka den andra matchen. Vi kan bara göra vårt, säger Elin Rubensson.

TT

Fakta: Göteborgs FC

Bildad: 1970.

Hemmaarena: Valhalla IP/Ullevi.

Antal säsonger i högsta serien: 23 (med årets).

Placering i maratontabellen: 9.

SM-guld: Inget – två andraplatser som bäst (2010, 2011)

Svenska cupen: 2 (2011, 2012).

Historia: Bildades som Landvetter IF. 2004 ändrades namnet till Göteborgs FC. Klubben har även ett bryggeriföretag som tillägg i namnet.

Fakta: Elin Rubensson

Född: 11 maj 1993.

Position: främst mittfältare.

Moderklubb: Marieholms IS.

Elitklubbar: Ldb Malmö/Rosengård 2010–2014, Göteborg 2015–.

A-landskamper/mål: 58/2.

Främsta meriter: 1 OS-silver (2016), 4 SM-guld med Ldb Malmö/Rosengård (2010, 2011, 2013, 2014).

Aktuell: Landslagsstjärna i Göteborg, som på lördagen slåss om SM-guldet. Göteborg möter serieledande Rosengård hemma på Ullevi i allsvenskans sista omgång.

ANNONS