Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgs Elin Rubensson hade all anledning att fira efter 4–2-segern mot Linköping.

Rubensson: ”Livet är roligt nu!”

Först succé med landslaget i VM-kvalet. Och Elin Rubensson avrundade sin supervecka med två mål som knäckte Linköping på Ullevi.

I tisdags spelade de tillsammans mot Danmark – och förde Sverige till VM i Frankrike.

Nu var Elin Rubensson och Olivia Schough på ena sidan, Kosovare Asllani och Lina Hurtig på den andra.

Och det var de svartklädda landslagsspelarna som fullbordade en succévecka.

Framspelad av Oliva Schough forcerade Elin Rubensson in 1–0 mot Linköping efter en halvtimme i hällregnet på Ullevi.

Fem minuter senare fick hon bollen några meter utanför eget straffområde och gav sig av på en 60-meterslöpning. Rebecka Blomqvist sprang också och hade nog gärna fått en djupledspassning.

- Ja, men det är viktigt att ta de löpningarna som Rebecka gör, för då faller motståndarna. Till slut kände jag, ”det är bara att skjuta”, säger Elin Rubensson.

Hon dundrade in 2–0 från drygt 20 meter.

- Efter det skott jag gjorde i landslaget (VM-kvalkanonen mot Ukraina) så har man ju lite självförtroende.

”Flyttpizza ikväll”

Elin Rubensson är kreativ även utanför fotbollsplanen. Tillsammans med sin pojkvän har hon en designfirma som säljer inredningsprodukter.

Direkt efter matchen mot Linköping flyttade de in i nya huset två mil söder om Göteborg.

- Nu ska jag snabbt hem och inreda. Det blir flyttpizza ikväll. Livet är roligt nu, och jag tror att det syns på mig på planen. Jag tror aldrig att jag har varit bättre än nu. Det känns som att jag har hittat ett lugn i allting i tillvaron, även om det har varit mycket den här veckan.

TT: Hur summerar du din fotbollsvecka?

- Det har hänt väldigt mycket i mitt liv. Det var några häftiga matcher med landslaget och kul att få göra mål. Att ta sig till VM gör man inte varje vecka, så det var kul. Och att komma hit och vinna med 4–2 över Linköping är inte heller fy skam.

Göteborg behåller förstaplatsen i den allsvenska tabellen och kan vara på väg mot klubbens och stadens första SM-guld genom tiderna på damsidan.

- Det är dags nu. Vi siktar på det! Vi leder serien. Vi vill vara jagade. Vi har allt i egna händer. Det är bara att fortsätta plocka trepoängare så kan de få jaga därbakom, säger Elin Rubensson och ler.

Bitter Asllani

Kosovare Asllani var inte lika glad när hon klev ut från Ullevi.

- Det känns bittert. Vi skapade otroligt mycket chanser, speciellt i första halvlek, som vi borde ha gjort mål på. Sedan gör Göteborg mål på alla chanser de har, och då blir matchbilden så här, säger hon.

Hennes LFC har nu nio poäng upp till serieledning och åtta poäng till en Champions League-plats. Med bara sex omgångar kvar är de regerande mästarna rimligen avskurna från kampen om topplatserna.

- Vi har Rosengård och Piteå kvar att möta. Det är klart att vi har möjligheten. Men vi måste göra topprestationer i alla matcher, för att vi ska klättra uppåt, säger Asllani.