Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elin Rubensson under samlingen inför matchen mot Tyskland på lördag.

Rubensson om förbudet kring CL-hymnen: Sjukt

När Göteborg i år kliver in i Champions League blir det utan den klassiska hymnen före avspark. Enligt Uefa är den endast till för herrarnas turnering.

I förra veckan gick representanter från den norska klubben Lilleström ut och berättade att man förbjudits att spela Champions League-hymnen inför sin kvartsfinal mot Barcelona. Uefa förklarar förbudet med att damturneringen har en egen hymn, och att det är den som ska spelas.

Men den svenska landslagsspelaren Elin Rubensson är kritisk till att den så klassiska hymnen, starkt förknippad med den stora turneringen, endast är för herrarna.

- Alltså jag vet inte. Det är ju jättemärkligt. Jag vet inte vad jag ska säga, det är helt sjukt, säger hon.

Enkel sak att jobba för

TT: Hade det tillfört något att få gå in till den när ni ska spela Champions League i år?

- Ja men det är väl klart. Jag tänker att Champions League är Champions League oavsett om det är damer eller herrar och det känns som att det är en så enkel sak som man skulle kunna jobba för.

På frågan om vad det säger om Uefa skakar Rubensson mest bara på huvudet. Hon menar också att de stora publikframgångar som ses runt om i Europa på damsidan just nu måste göra att sådana aktörer som Uefa förstår att damfotbollen är på frammarsch – ordentligt

Publikrekord mot Tyskland

I Sverige är lördagens match mot Tyskland på Friends arena kanske det tydligaste exemplet på det ökade publikintresset. 28 000 biljetter är sålda, vilket är nytt publikrekord för damlandslaget.

- Man känner nu att damfotbollen har exploderat detta året, och det är jättekul. Jag tror verkligen att VM kommer att vara startskottet på något nytt och det gäller nu att alla hänger med på det, inklusive Uefa, och tar vara på att folk är engagerade och vill titta på damfotboll.