Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jennie-Lee Burmansson gläds över att hon får med sig rumskompisen Emma Dahlström till OS. Arkivbild.

Rumskompisen gör talangen ännu bättre

Jennie-Lee Burmansson, 15, leder världscupen i slopestyle och blir snart Sveriges yngste olympier. Nyligen fick hon ett perfekt besked inför OS-resan. Rumskompisen Emma Dahlström, 25, följer med.

I slutet av november blev hon uttagen till OS, som Sveriges yngste vinterolympier genom tiderna. Jennie-Lee Burmansson svarade med att fortsätta imponera i slopestylebackarna. Hon leder klart världscupen och har blivit ett av Sveriges större OS-hopp.

Nu är hon hemma i Sälen efter tre veckors tävlingsturné i USA. Det är dags för omladdning i lugn hemmamiljö och OS-fokusering. I samband med detta fick Jennie-Lee Burmansson en glädjekick som kan betyda mycket för henne i Pyeongchang.

"Kämpat så hårt"

- Jag blev så glad för Emmas (Dahlströms) skull att även hon får åka till OS. Hon har kämpat så hårt med att komma tillbaka från en knäskada och förtjänar verkligen den chansen, säger Burmansson.

Jennie-Lee Burmansson säger att Emma Dahlströms medverkan i laget betyder mycket för henne själv.

- Annars hade jag fått åka dit ensam med grabbarna i laget. Nu är det bra för oss båda att vi är två tjejer i laget som också är goda vänner och trivs med varandra. Vi delar alltid rum på resorna.

Det skiljer tio år mellan dem, men Jennie-Lee Burmansson säger att här har åldern ingen betydelse.

- Vi kan prata med varandra om det mesta. Samtidigt är Emma, som har varit med länge i det här sammanhanget, en bra rådgivare för mig. Hon gör mig till en bättre skidåkare genom sitt sätt att pusha och stötta.

TT: På vilket sätt lyfter du Emma Dahlström till att bli bättre?

- Förhoppningsvis får hon nytta av de råd och tips som jag ger henne inför tävlingarna. Det känns verkligen som vi har nytta av varandra. Det hoppas jag kommer att märkas på OS.

Självförtroende

Jennie-Lee Burmansson bubblar av självförtroende, som bland annat inneburit en bronsmedalj på X-Games i Aspen och en andraplats i världscuptävlingen i Mammoth Mountain.

- Jag är väldigt nöjd med bronsmedaljen på X-Games eftersom det är en tävling av hög klass med samma startfält som på OS. Samtidigt är jag glatt överraskad att jag leder världscupen. Det trodde jag inte var möjligt i min första världscupsäsong. Nu ska jag utveckla mig ännu mer till OS, säger hon.