Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmars nye assisterande tränare Jens Nilsson och huvudtränare Henrik Rydström (då ordinarie tränare Nanne Bergstrand är sjukskriven) under lördagens 2–1-seger mot IFK Göteborg på hemmaplan.

Rydström: "En turbulent vecka"

Helt oväntat blev Kalmar FF:s huvudtränare Nanne Bergstrand sjukskriven på obestämd tid tidigare i veckan.  I hans ställe klev Henrik Rydström in. 

Det är av privat skäl som Nanne Bergstrand blivit sjukskriven. Hur länge han blir borta är oklart, men till att börja med i en månad. 

Efter tre raka förluster och utan att göra mål har Kalmar sjunkit i tabellen. Men när IFK Göteborg kom på besök blev det första segern sedan Kalmar slog just Göteborg i första matchen efter VM-uppehållet. 

TT: Är det Rydström-effekten?

- Haha, för en 10, 15 år sedan hade jag gett dig det citatet, men jag har blivit ödmjuk med åldern. VI är ett helt team i ledarstaben och så har hela spelartruppen slutit upp på ett mycket bra sätt, säger Henrik Rydström. 

Några förändringar från ett Nanne-lett lag gick att se. Uppställningen var en annan och sättet att spela var också något annorlunda. 

Blåvit kritik

- Vi har ju ett jäkla bra fotbollslag med massor av bra spelare. Vi vill hålla i bollen och spela med fart, sedan är det klart att vi också vill göra de här delarna med hög press som Nanne har varit tydlig med. Det är en Nanne-prägel på laget, men vi vill också sätta vår egen prägel, säger Rydström som nu leder laget tillsammans med assisterande Jens Nilsson.

Kalmars första mål kom på straff. En straff som såg mycket billig ut då Romario gick omkull i en duell med Vajebah Sakor.

- Det är helt jäkla fullständigt horribelt. Jag brukar inte klaga på domarna, jag har tänkt att jag ska hålla tyst – det får vi tillbaka sedan. Men nu var det fjärde matchen i rad vi får en feldömd straff emot oss. Vi är inte ett så bra lag att vi klarar att besegra både motståndaren och domarna, dundrade tränaren Poya Asbaghi. 

IFK-tränaren valde den här gången alltså att inte vara tyst angående straffen som huvuddommare Kristoffer Karlsson dömde till Kalmar. 

"Inte okej"

- Domaren erkänner efter till Sakor att det inte är straff. Ska vi behöva ha det så här? Domarna är bara människor och kan göra fel och straffar är en del av spelet. Men att åka på det här i fyra raka matcher är inte okej. 

IFK Göteborg kvitterade ganska omgående efter straffen genom just Sakor, men Kalmar var det bättre laget och kunde göra avgörande 2–1 när Erton Fejzullahu avslutade ett vackert anfall. 

Segern gör att Kalmar har häng på övre halvan medan den blåvita krisen blir allt djupare.