Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sirius tränare Henrik Rydström med huvuddomaren Magnus Lindgren under den allsvenska permiären mot Kalmar FF.

Rydström kom hem och tog tre poäng: Supernöjd

För första gången stod Henrik Rydström i bortalagets bås i Kalmar. En ovan situation.

Henrik Rydström är den spelare som spelat flest matcher i Kalmar FF genom historien. Han har en kultstatus bland föreningens supportrar och blev efter vinterns turbulens i Kalmar, då han inte fick förlängt som tränare, än mer älskad av folket i staden.

Men den här säsongen är det inte Kalmar som gäller. Flyttlasset har gått till Uppsala och Sirius. Ett lag som enligt många experter kommer få det svårt att hålla sig kvar i allsvenskan.

- Vi vet hur läget är. Vi vet vilken försäsong vi har haft och vi vet vilken försäsong som Kalmar har haft. Det här kunde lika gärna ha slutat 3–0 till Kalmar, sade Rydström efter matchen.

Klar matchplan

Men Rydström hade en plan. En klar plan.

- Jag och Mirza (Jelecak, tränare i Sirius tillsammans med Rydström) har pratat mycket om den här matchen och jobbat för att komma förberedda och med en klar plan.

Planen var glasklar: Identifiera Kalmars spelsätt och göra allt för att de ska få det så svårt som möjligt. Inte så svårt, om man heter Henrik Rydström.

- Det är ju ingen hemlighet vad Rasmus Elm och Romario betyder för Kalmar. Under försäsongen har de varit mycket bra, men möter man ett ryskt lag så kanske de skiter i vilka de möter och andra lag fokuserar mycket på sitt eget spel. Det betyder att Rasmus har fått mycket tid.

Det fick han inte i den allsvenska premiären.

- Vi gjorde inte som AIK i sista matchen förra året och punktmarkerade honom. Men vissa spelare visste vad de hade för uppdrag och de utförde det mycket bra. Romario är ju också en mycket bra spelare och vi gjorde allt för att han inte skulle få komma rättvänd.

Viktigt mål

Efter en mycket bra inledning av Kalmar var det Sirius som tog ledningen genom Karl Larsson efter tio minuter.

- Första målet betyder alltid mycket, men det betydde extra mycket förr oss i dag.

Efter målet var det ett Kalmar som inte fick fart på sitt spel, det såg Sirius till som helt plockade bort Rasmus Elm och Romario. Kalmar hade inga motdrag och på tilläggstid kunde Sirius även göra 2–0.

- Jag är otroligt, otroligt jättenöjd med spelarna. Klart att det här var en dröminledning på säsongen, sade Rydström.