Sävehofs Johanna Forsberg. Arkivbild.

Sävehof besegrade Lugi med uddamålet

|

Tredjeplacerade Sävehof tar in på Skuru och H65 Höör efter att ha besegrat Lugi med 24–23 på hemmaplan. Men det var nära att tvåpoängaren gick till bortalaget i stället.

Med tio minuter kvar låg Lugi under med åtta mål (15–23) och Sävehof kändes som klara vinnare. Då förändrades matchbilden helt.

Sävehovs anfallsspel låste sig och under matchens sista tio minuter fick det regerande mästarlaget endast in ett mål. Samtidigt fick Lugi det att lossna och närmade sig i rask takt.

Med en halv minut kvar sköt Melissa Petrén in Lugis 23:e mål för dagen och en kvittering var bara ett mål bort. Men Sävehof klarade att spela av matchen, och Lugis upphämtning fullbordades aldrig.

Efter 24–23-segern har Sävehof 16 poäng och är fyra poäng efter Skuru och H65 Höör. Lugi är alltjämt fyra med tolv inspelade poäng efter tio omgångar.