Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

André Myhrer avslutar med största sannolikhet sin VM-karriär på söndag.

Så laddar Myhrer inför sin sista VM-slalom

De sista VM-åken väntar. Helst två där allt stämmer. André Myhrer vet vad han vill och förbereder sig visuellt som en vinnare på söndag.

Myhrer, 36, kör med största sannolikhet sina sista mästerskapsåk när VM i Åre avslutas med herrslalom på söndag.

- Det är både kul och vemodigt. Kul för att det sker på hemmaplan inför hemmapublik. Vemodigt för att det troligen är det sista, säger han.

Ett slalomåk tar en knapp minut – och varje hundradel som kan kapas kan vara skillnaden mellan medalj eller en hedersam placering. Myhrer lämnar aldrig något åt slumpen, men vad gör han egentligen de sista 24 timmarna inför avskedstävlingen?

Äta och sova

- Normalt sett vill jag försöka få till ett kortare träningspass i backen, jag vill ha lite åkning i kroppen. Sedan blir det lite fysiska aktiviteter på eftermiddagen vid 15-tiden, där vi kör lite snabba fötter och aktiverar kroppen, väcker den.

- Annars handlar det om att äta och sova.

TT: Vad äter du?

- Helst så vegetariskt jag kan. Min fru är vegetarian så hemmavid är det ganska lätt. Jag är lite dålig på den maten, men jag lär mig mer och mer. Vi har en kock här som lagar god och bra mat.

TT: Hur ser kvällen ut?

- Jag försöker komma i säng tidigt, varva ned, läsa en bok och lägger upp en grundplan för morgondagen så att den är satt och klar att följa. Jag går igenom det sista inför vad som komma skall.

Läser thriller

TT: Vad läser du just nu?

- Den handlar om ett brottsfall, en ung kvinna som står i ett klassrum och alla andra är döda runt henne. ("Störst av allt" av Malin Persson Giolito).

TT: När släcker du lampan?

- Gärna före 22, men inför ett sånt här race vet jag att det brukar vara mycket tankar som snurrar. Att försöka varva ned är det viktigaste.

TT: Har det blivit lättare med åren?

- Jo, det är mitt nionde VM, men det blir lite speciellt när det är VM och det vore väl konstigt annars. Det blir lite mer spänning, definitivt.

Kliver upp tidigt

TT: När går du upp på söndag?

- Det ser ut som om vi har start klockan 11. Då vill jag vara uppe minst fyra, fem timmar innan, så jag skulle tro att jag går upp någonstans mellan 6 och 7. Äter frukost, åker ut till backen där det är inåkning och besiktning. Efter det försöker jag gå in någonstans och lägga upp en plan hur jag ska tackla banan.

Sedan är dags.

- Då ska jag vara redo, säger André Myhrer.