Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linda Sembrant säger att landslaget måste kunna bromsa Ukrainas kontringsspel i VM-kvalmatchen i Göteborg.

Så ska Sverige slå Ukraina

Ukrainskorna fick matchen dit de ville senast. Det ska inte få hända igen. Här är nycklarna till en svensk revansch i VM-kvalet.

Se upp med kontringarna

De blixtsnabba omställningarna är det främsta ukrainska vapnet i jakten på en ny skräll.

- De visade senast att de är starka i sina kontringar, de är snabba och tvekar inte utan öser på och fyller på med folk. Där behöver vi förbereda oss för att bromsa det hela, säger mittbacken Linda Sembrant.

- Det är en punkt där vi vet att de kan anfalla mot oss. När vi är mer alla bakom bollen är det nog svårare för dem.

Flytta bussen

Kompakt, disciplinerat och väldigt nära det egna målet. Ukraina satsade på en klassisk "parkerad buss" senast mot Sverige och lär göra det igen på Gamla Ullevi. Den måste svenskorna ta sig förbi nu.

- De spelar väldigt centrerat och vi förväntar oss att de kommer att spela på samma sätt eftersom det var så framgångsrikt senast, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

- Ukraina är ett kompakt lag, med många i egen box som försvarar. Det gäller för oss att komma in med fart framför allt och ställa till det för dem, säger Lina Hurtig.

In i zonen

Sverige hade stort bollinnehav senast – men få riktigt vassa målchanser.

- Vi hade mycket bollinnehav, men man vinner inga matcher på stort bollinnehav, säger Kosovare Asllani.

- Vi kom in i sista tredjedelen, men vi var inte tillräckligt heta när vi väl var i “goal zone”. Men vi hade chanser och borde ha gjort några mål, men vi var inte där för dagen.

Gilla läget

Sverige har pressen på sig. Men också gott om rutin av liknande lägen. Det talar för seger mot Ukraina, enligt Peter Gerhardsson.

- Vi har tagit upp det här med ökade förväntningar och ökade krav. Men alla är ganska vana vid att leva det här livet. Det är en ganska skön känsla när det kommer till ett avgörande, säger han.

Kosovare Asllani håller med.

- Jag känner absolut ingen oro. Vi vill vinna alla matcher som vi vill spela. Samtidigt vet vi att det är en viktig match, men det är de matcherna som man älskar att spela. Det ska bli sjukt kul att spela.