Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmars Måns Söderqvist jublar.

Söderqvist Kalmars hjälte

Kalmar fortsätter klättra efter ännu en seger. Nu har laget chansen att nå Europa nästa säsong.

Kalmar FF är något av höstens lag och allsvenskans tabellklättrare. Efter 3–2 i en svängig bortamatch mot Häcken har smålänningarna nu fem vinster på de sex senaste matcherna och ligger sexa i allsvenska tabellen.

- Jag tror faktiskt inte att jag har varit med om att vinna fem på sex. Visst, vi hade några starka perioder när jag var i Åtvidaberg, Mjällby och Helsingborg. Men inget som det här, säger Kalmartränaren Peter Swärdh.

I förra omgången blev det förlust (1–2) mot Örebro, men det är den enda plumpen på länge.

- Man pratar mycket om det här med kontinuitet, och det har vi fått efter att ha brottats en del med det. Samtidigt visar vi att vi har en bredd när spelarna som kommer in och gör det bra.

Första efter Bajenflytten

En av dem var Måns Söderqvist. Han hade varit på planen i sju minuter och hade inte hunnit göra så värst mycket innan han sprintade förbi sin back och sköt in matchens sista mål i 64:e minuten.

- Jag fick en fantastisk passning av Ismael och hade mycket tid innan jag sköt. Det var otroligt skönt. Vi har tränat på den där och löper man rätt så kommer bollarna, säger Söderqvist.

Han kom tillbaka till Kalmar från Hammarby och 3–2-målet på Bravida arena var hans första sedan återkomsten i somras.

- Det betyder mycket personligen, för mitt självförtroende. Det är väldigt roligt att spela fotboll just nu, speciellt när laget gör det så bra.

Tråkigt svar

Kalmar har lika många poäng som femman Elfsborg och är två poäng bakom fyran IFK Göteborg, som möter AIK på måndagskvällen.

Fjärdeplatsen kan i förlängningen innebära kval till Europa League, men då måste allsvenska resultat gå Kalmars väg – liksom svenska cupspelet till våren.

- Du får tyvärr ett tråkigt svar av mig. Det är en match i taget som gäller och nästa match är mot Gefle. Jag tror att ett av skälen till att det har gått så bra är att vi hela tiden har fokuserat på nästa uppgift och inte svävat iväg för mycket, säger Måns Söderqvist.