Salomonsson gläds åt Engvalls återkomst

Gustav Engvall återvände till IFK Göteborg. Då jublade Emil Salomonsson.

ANNONS
|

Relationen Gustav Engvall och IFK Göteborg har inte varit den bästa sedan 21-åringen såldes till Bristol City sommaren 2016.

Nu har parterna försonats och Engvall presenterades tidigare i veckan som klubbens senaste nyförvärv.

En som gläds lite extra över den till sommaren långa inlåningen är Emil Salomonsson. Han och Engvall blev goda vänner under 21-åringens senaste sejour i klubben.

- Det är förstås roligt att ha sina vänner nära sig och vi har haft en bra dialog hela tiden. Jag är glad över att han är här och vi får in en väldigt duktig fotbollsspelare också. Det är skönt att det har löst sig och att han känner att han alltid kan komma hem och att Blåvitt är det självklara valet. Det är väldigt viktigt att spelare som lämnar oss känner att det är självklart att komma tillbaka, säger han till GT.

ANNONS

"Är snabb, stark"

I dag drar herrallsvenskan igång och IFK Göteborg reser söderut för att möta Trelleborg på beryktat svårspelade Vångavallen.

Salomonsson varslar om att Engvall, trots brist på speltid den senaste tiden, ser vass ut.

- Han är snabb, stark och värderar bättre. Det såg väldigt bra ut i dag (läs: i går). Man lär sig med åldern. Och kollar man på det här gänget är han i mitten åldersmässigt. Han kan komma in och bidra. Vi har många bra offensiva spelare nu och det behöver vi. Det är en lång säsong.

Inte matchtränad

Enligt den nya tränaren Poya Asbaghi är Engvall inte redo att spela en hel match, men han är uttagen i truppen mot Trelleborg.

- Han är fysiskt bra tränad men han är inte matchtränad för 90 minuter, säger Poya Asbaghi till Aftonbladet.

ANNONS

Så här spelas de allsvenska premiärmatcherna på påskdagen:

15.00: Hammarby–Sirius, Häcken–Kalmar.

17.30: Trelleborg–IFK Göteborg, Östersund–Djurgården.

TT
ANNONS