Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Samuelsson tillsammans med guldmedaljören Martin Fourcade på presskonferensen efter jaktstarten.

Samuelsson jämförs med giganterna

En ung Martin Fourcade. En ny Johannes Thingnes Bø. Sebastian Samuelsson jämförs redan med skidskyttegiganterna – som också hyllar 20-åringen.

Det var gott om hyllningsord till den skrällartade svenska silvermedaljören.

Lagkamraten Jesper Nelin jämförde med norska stjärnan Johannes Thingnes Bø, medan förbundskapten Wolfgang Pichler hellre plockade fram fransmannen Martin Fourcade – som nu har tre OS-guld och sedan tidigare, bland annat, har elva VM-guld.

- För tre år sedan såg jag en ny Fourcade. Han är inte så långt ifrån att vara där, säger Pichler.

- Han är bara 20 år, men han är en seriös idrottare och han vill bli bäst. Och han har alla egenskaper för att kunna bli världens bästa skidskytt.

"Väldigt snabb"

Martin Fourcade själv var imponerad av svenskens insats i jaktstarten.

- Som jag sade till honom i omklädningsrummet, OS är inte en dum dag att välja för sin första pallplats. Jag känner en kille som gjorde det för åtta år sedan i Vancouver, säger Fourcade, vars första OS-guld kom i masstarten i för åtta år sedan.

- Jag åkte i mixedstafetten samtidigt som Sebastian i Östersund i höstas och märkte att han var väldigt snabb. När jag såg resultatlistan efter sprinten, visste jag att han var en av killarna som skulle kunna lyckas i dag.

"Fina ord"

Sebastian Samuelsson ler lite förläget när han efteråt får frågor om Fourcades hyllning:

- Det var fina ord från honom. Det är klart att Martin är en stor förebild för mig och att få höra det från honom, det var jättehäftigt.

Även Johannes Thingnes Bø, som fick nöja sig med 21:a-platsen, skickar en hälsning.

- Det är väldigt roligt. Sverige är en utmanare på stafett och har gjort det bra där i år. Det saknas lite individuellt, men det gäller ju att få till det på OS, säger norrmannen.

- Jag hade aldrig tippat att han skulle vara på pallen här på OS, men det är jokrarna som slår till på OS.

TT: Hans lagkamrat Jesper Nelin jämförde med dig och sade att Sebastian kan bli ännu bättre.

- (skratt). Det får vi inte hoppas. Det är ju roligt, men det är klart att han har alla möjligheter att bli en bra skidskytt.