Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Samuelsson i singelmixedstafetten.

Samuelssons mamma: "Man blir så stolt"

Fjärdeplatsen på distansloppet byttes ut till brons på singelmixedstafetten för Sebastian Samuelsson. Och på läktaren jublade mamma Sofia.

Det är en rörd Sofia Samuelsson i det jublande publikhavet i Östersund, där hennes son precis tagit VM-brons på hemmaplan i singelmixedstafetten ihop med Hanna Öberg.

Inte minst efter den snöpliga fjärdeplatsen på onsdagens distanslopp över 20 kilometer.

- Jag tycker de har gjort det superbra och jag är så glad att Sebastian får med sig en medalj i dag, för han förtjänade en medalj i går så himla mycket. Jag är jätteglad, säger Sofia Samuelsson, som firade livat med norska supportrar på läktaren.

TT: Vad betyder det för honom, tror du?

- Det betyder jättemycket. De gör ju alltid det bästa de någonsin kan och när de får med sig medalj blir man bara så glad och stolt. Och lycklig.

TT: Hur kan han vara så bra så tidigt – han är ju bara 21 år?

- Han har alltid haft det i sig, han är otroligt mogen och lägger väldigt mycket tid och engagemang i det han gör. Så jag är egentligen inte förvånad. Det är svårt på hemmaplan: man vill så mycket själv, han har publiken som vill. Men jag tror att hela laget lyfts av det nu andra veckan när de kan njuta av det och ha glädjen av att det är så många som hejar på dem.