Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sandra Näslund tvåa i världscupen

Sandra Näslund tog ännu en pallplats i världscupen efter hård kamp mot rivalen Fanny Smith. Det blev en andraplats i skicrossen i Solnetjnaja Dolina i Ryssland.

Efter missen i VM i USA i januari där den annars så suveräna svenskan missade finalen har Sandra Näslund radat upp fina resultat i världscupen. Så även i helgens första tävling i Ryssland.

Det blev två segrar förra helgen i tyska Feldberg och nu kom Näslund tvåa i en final som avgjordes nästan direkt efter det att åkarna gett ut sig ut från startgrinden.

Näslund och Fanny Smith körde axel mot axel i början av backen, men schweiziskan var den starkare och kunde hålla sitt innerspår medan svenskan fick försöka ta sig förbi på utsidan.

Förgäves försökte hon sedan ta ikapp försprånget, men några småmissar gjorde avståndet större och mot slutet hotades hon även bakifrån av Andrea Limbacher, Österrike. Sandra Näslund kunde dock hålla undan och ta sin tredje andraplats för säsongen.

Sandra Näslund var en av tre svenskar som kvalat in till lördagens tävling. David Mobärg blev utslagen redan i åttondelsfinal och Lisa Andersson fick sin dag förstörd i kvartsfinal, då hon missade i ett hopp strax före mållinjen och blev passerad och därmed utslagen.

På söndagen körs helgens andra skicrosstävling i den ryska skidorten Solnetjnaja Dolina.