Dennis Henriksen sköt tre mål för Sandviken. Arkivbild.

Sandviken fick revansch på Tellus

|

För fyra dagar sedan stod Tellus för en jätteskräll och slog Sandviken på Zinkensdamm.

När lagen möttes på nytt i Sandviken var ordningen återställd. Saik rivstartade elitseriemötet i Göransson arena och efter en 4–0-ledning redan i 19:e minuten blev segersiffrorna till slut 8–2.

Både Dennis Henriksen och Christoffer Edlund blev tremålsskyttar för Saik, som kom till spel utan lagkaptenen Daniel Berlin. Han är avstängd tills vidare då Riksidrottsnämnden, efter Edsbyns överklagan, har beslutat att bandyförbundets disciplinnämnd ska utreda Berlins tackling på Daniel Välitalo.

Just Edsbyn bjöd på en stark vändning hemma mot Vänersborg. Hälsingelaget låg under i paus (2–4) och hade inte varit i ledningen på hela matchen när Tuomas Määttä satte 5–4 på hörna i 88:e minuten. Det blev också segermålet för Edsbyn.

Kvällen bjöd också på två bortasegrar: Motala–Vetlanda 2–4 och Sirius–Broberg/Söderhamn 4–5. Tabellens topplag, ettan Västerås och tvåan Villa-Lidköping, var spellediga.