Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler framhåller att skåningarna måste vinna hemma mot norska Sarpsborg på torsdagen för att ha en chans att gå vidare från gruppen i Europa League.

Sarpsborg: Vi ska få se Nordens Barcelona

Malmö FF-tränaren Uwe Rösler anser att naturgräset talar till lagets fördel hemma mot Sarpsborg i Europa League.

När den fjärde omgången av sex ska spelas i Europa League står Malmö FF på fyra poäng i grupp I. Samma poängskörd har torsdagens motståndare Sarpsborg. Belgiska Genk toppar på sex poäng medan den turkiska storklubben Besiktas har tre poäng.

- Ja, vi måste vinna matchen för att gå vidare från gruppspelet. Det är avgörande att vinna. Så är det i allsvenskan och i princip varje match i Malmö. Det är inget nytt för oss, säger MFF-tränaren Uwe Rösler inför hemmamötet med norrmännen.

Oavgjort i Norge

Mötet med Sarpsborg i Norge för två veckor sedan präglades av fysiskt spel och många fasta situationer för framför allt hemmalaget, som kvitterade till 1–1 i den 87:e minuten.

- Sedan jag kom till Sverige har jag inte sett något lag som har spelat så. Vi behövde lång tid för att anpassa oss till det. Det var inget flyt i matchen. Inkasten tog 45 sekunder. Det var många dueller, frisparkar, inkast och hörnor, säger Uwe Rösler, som tog över som MFF-tränare i somras.

Sarpsborgstränaren Geir Bakke framhåller dock att hans lag inte kommer uppträda annorlunda på bortaplan.

- Vi kommer att löpa mycket, vi kommer att löpa fort, vi kommer att kasta ännu längre inkast. Jag hade inte sovit så gott natten till torsdag om jag hade varit Malmöspelare. Det må jag säga, säger han i en skämtsam ton.

"Paraplyer vid sidlinjen"

Många MFF-spelare klagade på konstgräset senast och trodde på en hemmadominans i returmötet. Något som Bakke tar fasta på under Sarpsborgs presskonferens.

- Vi har blivit varnade om att vi kommer få det tufft när vi kommer hit. Det glädjer oss att vi ska få se Nordens Barcelona, som nästan aldrig har bollen i luften och mer eller mindre kommer att spela ut oss, säger han.

Efter mötet i Sarpsborg framkom det att MFF-supportrar ska ha spottat på lagkaptenen Joachim Thomassen när han tog inkast nedanför bortaföljet. Nu förväntar sig Sarpsborgsspelaren ett tufft mottagande på Stadion i Malmö.

- Det blir väl en massa burop. Men jag har tio livvakter ute på planen som beskyddar mig och vi har bett om paraplyer vid sidlinjen, så det ska nog gå bra, säger Thomassen med ett leende.