Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chelseas manager Maurizio Sarri är under hård press.

Sarri inte orolig för att få sparken

Supportrar går hårt åt managern Maurizio Sarri medan spelarna famlar i försöken att förstå hur han vill att laget ska spela. Hur mås det i Chelsea inför returmötet med Malmö FF i Europa League på torsdag? Nja, inte är det precis klackarna i taket.

Storförluster mot Bournemouth (0–4) och Manchester City (0–6), utslaget (0–2) av Manchester United i FA-cupen och bara sexa i Premier League.

Dessutom:

Laget spelar en ineffektiv fotboll som inte alls uppskattas av kräsna fans. Kritiken mot Sarri har hårdnat betydligt de senaste veckorna och kulminerade på måndagskvällen mot United. Runt om på Stamford Bridge hånades italienaren med nidvisor och rop på hans avgång.

Förstår fansen

"Du vet inte vad du håller på med" och "Du får sparken i morgon" sjöngs med kraft av supportrar som vill se omedelbar förändring.

- Jag oroar mig för resultaten, inte för fansen, men självklart förstår jag situationen och jag förstår fansen. Det var inget bra resultat och vi är ute ur FA-cupen, sade Sarri på presskonferensen efter förlusten mot Manchester United.

Värre än besvikna fans – Chelsea har fem förluster på de senaste tio matcherna – är intrycket att Sarri förlorat spelarnas förtroende, på fotbollsspråk "tappat omklädningsrummet". Flera gånger har Sarri kritiserat spelare offentligt, något som aldrig faller i god jord. Bland annat sade han efter förlusten mot Arsenal i januari att "spelarna är svåra att motivera" och att belgiske stjärnan Eden Hazard saknar ledaregenskaper.

Överlever säsongen?

De allt starkare spekulationerna om att Sarri inte överlever sin första säsong i klubben tar han lätt på.

- Det är inte mitt problem. Jag var mer orolig för att förlora jobbet när jag var i den italienska andraligan, sade Sarri.

Den här veckan kan mycket väl bli avgörande för Sarris framtid – och Malmö FF kan spela en betydande roll i sammanhanget. Chelsea vann första mötet i 16-delsfinalen med 2–1. Skulle Malmö vända på det resultatet lär supportrarnas förtroende vara förbrukat.

Då är det inte säkert att det kan repareras ens vid en seger i söndagens ligacupfinal mot Manchester City på Wembley.