Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Spelaren Omar Khribin i det saudiska laget al-Hilal under en match i november 2017. al-Hilal är ett av två saudiska lag som hamnat i samma grupp som lag från Qatar i den asiatiska Champions league-turneringen. Arkivbild.

Saudiska lag tvingas spela i Qatar

Saudiarabien införde förra året ett reseförbud till och från Qatar för sina medborgare. Beslutet var en del av den konflikt som fortfarande pågår, där flera länder i Mellanöstern anklagar Qatar för att bland annat ha stöttat terrororganisationer.

Men nu är frågan om saudierna kommer att tvingas införa undantag för reseförbudet. I februari inleds den asiatiska upplagan av fotbollsturneringen Champions league, där två saudiska lag befinner sig i samma grupper som två lag från Qatar. Saudiarabien bad efter lottningen om att matcherna mot Qatar-lagen skulle spelas på neutral mark. Men den Asiatiska fotbollskonfederationen (AFC) säger nu nej till saudiernas vädjan och vidhåller att matcherna ska spelas enligt reglerna som föreskriver att alla lag ska mötas i både hemma- och bortamatcher.

Qatar anordnar VM i fotboll 2022.