Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demarai Gray hyllade sin klubbägare med ett budskap under matchtröjan. För det blev han varnad.

Schmeichel: "Hoppas vi gjorde familjen stolt"

Premier League-matchen mot Cardiff blev känslosam för spelarna i Leicester. Samma dag begravdes klubbens ägare Vichai Srivaddhanaprabha. Hans spelare hedrade honom med en 1–0-seger.

Matchen spelades en vecka efter olyckan där Srivaddhanaprabha och ytterligare fyra personer dödades när helikoptern de färdades i kraschade utanför Leicester hemmaarena efter en match.

Klubbägaren hedrades inför bortamatchen mot Cardiff med en tyst minut. Inte bara startspelarna, utan alla i Leicesters trupp samt tränare och övrig personal gick ut på planen för att delta.

Flera av spelarna såg märkbart rörda ut, däribland den danska landslagsmålvakten Kasper Schmeichel som hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Strax dessförinnan lades en krans ned på gräset vid sidlinjen.

- Det var inte lätt, men jag är så stolt över hur alla spelade idag, hur proffsiga vi alla var. Det har varit en känslosam dag, säger målvakten enligt Reuters.

Demarai Gray blev enda målskytt i matchen där resultatet inte var det viktiga.

Efter målet i den 55:e minuten blev Gray varnad av domaren för att ha slitit av sig matchtröjan. På undertröjan fanns en hyllning till klubbägaren – "For khun Vichai".

Berört djupt

Helikopterolyckan har djupt berört hela fotbolls-England och det hölls tysta minuter och ceremonier på alla Premier League-arenor.

När Leicester-spelarna kom ut till uppvärmningen var de klädda i en tröja med Srivaddhanaprabhas porträtt och orden "The Boss" tryckt på bröstet

Matchen mot Cardiff spelades samtidigt som begravningen har inletts i Thailand.

Ceremonin pågår till den 9 november. Den 60-årige Vichai Srivaddhanaprabha var Thailands femte rikaste man och flera ur landets elit kom för att ta avsked. Srivaddhanaprabha stod kungafamiljen nära och kungahuset har bidragit till begravningen med bland annat hovmusiker och en urna.

Ville spela

Matchen mot Cardiff var Leicesters första sedan olyckan.

- Vi pratade om att vi ville spela. Det är vad Vichai hade velat , sade anfallaren Jamie Vardy till Sky Sports.

Tillsammans med övriga Leicestertruppen satte han sig direkt efter matchen på ett flyg mot Bangkok för att hedra Vichai Srivaddhanaprabha.

- Varenda spelare ville ta sig dit för att närvara vid begravningen. Vi är glada att vi kan ta med oss en vinst från en svår match till Thailand och jag hoppas vi gjorde familjen stolt, säger Kasper Schmeichel.